x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Omniasig modifică procesul de avizare a daunelor în urma furtunii din zona de vest a ţării

Omniasig modifică procesul de avizare a daunelor în urma furtunii din zona de vest a ţării

18 Sep 2017   •   17:25
Omniasig modifică procesul de avizare a daunelor în urma furtunii din zona de vest a ţării
Sursa foto: Foto: Cristian Palamaru / Facebook

Omniasig Vienna Insurance Group anunţă că îşi adaptează procedura de constatare a daunelor pentru poliţele de asigurare a locuinţelor şi pentru poliţele de asigurare auto facultativă casco în urma fenomenelor meteorologice extreme care au avut loc în perioada 16-17 septembrie 2017 în zona de vest a ţării, potrivit unui comunicat al companiei. 

Astfel, până la data de 30 septembrie 2017 inclusiv, asiguraţii Omniasig (persoane fizice) care au înregistrat o daună cu o valoare de până la 1.000 euro, pot face autoconstatarea acesteia. Poliţa respectivă trebuie să aibă inclus riscul 'fenomene atmosferice'. 

Avizarea daunei se va face prin următoarele modalităţi: call-center 021.9669 (tarif normal), Email avizari@omniasig.ro, prin formularele online de avizare daune de pe website-ul companiei: https://www.omniasig.ro/formular-online-declaratie-daune.html. 

Compania precizează că documente necesare pentru avizarea daunelor în cazul asigurărilor pentru locuinţe sunt următoarele: 
copia cărţii de identitate; copia ultimei facturi de furnizare energie electrică sau copie act proprietate locuinţă; 
fotografii ale imobilului avariat - minim 10 fotografii cu locaţia avariată, inclusiv cu identificarea imobilului (numărul); 
identificarea bunurilor avariate, caracteristicile acestora şi suprafaţa avariată - declaraţie / schiţă. 

În cazul asigurărilor casco sunt necesare următoarelor documente: copia cărţii de identitate; copia talonului; 
fotografii ale autovehiculului avariat - minim 10 fotografii cu reperele avariate şi obligatoriu seria şasiu; identificarea reperelor avariate - declaraţie. 

Compania menţionează a adaptat în beneficiul asiguraţilor săi procedurile de avizare şi soluţionare a dosarelor de daună, cu scopul de a facilita accesul acestora la plata despăgubirilor în urma fenomenelor meteo extreme ce au afectat judeţele din vestul ţării în perioada 16-17 septembrie 2017. În acest fel, timpul de analiză şi de despăgubire efectivă a daunei este redus semnificativ, pentru ca asiguraţii să îşi poată remedia în cel mai scurt timp paguba suferită. AGERPRES

×