x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Credite personalizate IFN în funcție de nevoile tale - Credit cu garantie imobiliara, Credit pentru pensionari, Credit ipotecar și multe altele

(P) Credite personalizate IFN în funcție de nevoile tale - Credit cu garantie imobiliara, Credit pentru pensionari, Credit ipotecar și multe altele

19 Mai 2023   •   15:11
(P) Credite personalizate IFN în funcție de nevoile tale - Credit cu garantie imobiliara, Credit pentru pensionari, Credit ipotecar și multe altele

În anul 2023 este cu siguranță imposibil să ai nevoie de un împrumut și să nu găsești un produs special adaptat nevoilor tale. De-a lungul ultimului deceniu atât băncile, cât și instituțiile financiare nebancare (IFN-urile), au diversificat portofoliul de produse pus la dispoziția potențialilor clienți, pe baza solicitărilor anterioare. În acest fel, în prezent, indiferent de ce destinație urmează să aibă creditul pe care dorești să îl accesezi, vei găsi cu siguranță un produs special adaptat nevoilor tale, care te va ajuta să gestionezi mai ușor întreaga situație.

În anul 2023 este cu siguranță imposibil să ai nevoie de un împrumut și să nu găsești un produs special adaptat nevoilor tale. De-a lungul ultimului deceniu atât băncile, cât și instituțiile financiare nebancare (IFN-urile), au diversificat portofoliul de produse pus la dispoziția potențialilor clienți, pe baza solicitărilor anterioare. În acest fel, în prezent, indiferent de ce destinație urmează să aibă creditul pe care dorești să îl accesezi, vei găsi cu siguranță un produs special adaptat nevoilor tale, care te va ajuta să gestionezi mai ușor întreaga situație.

De asemenea, o altă schimbare importantă realizată pe parcursul ultimilor 10 ani în piața financiară de acordare a creditelor este teritoriul câștigat de IFN-uri. Datorită condițiilor mai avantajoase, timpului scurt de aprobare, documentației mai puțin stufoase și criteriilor de eligibilitate mai flexibile, o mare parte din solicitanții creditelor se îndreaptă cu încredere către IFN-uri.

IFN este prescurtarea de la Instituție Financiară Nebancară. Acestea sunt alte entități față de instituțiile de credit clasice (băncile), care oferă sevicii financiare, inclusiv acces la finanțare, în condițiile stabilite de lege.

În acest articol îți vom povesti despre ce tipuri de credit ai posibilitatea să accesezi, atât în calitate de persoană fizică, cât și juridică, și care sunt cele mai importante particularități pentru fiecare credit.

Așa cum am spus anterior, avem un prim criteriu de selecție: solicitantul. De aici rezultă creditele destinate persoanelor fizice și cele destinate peroanelor juridice. Motivul principal pentru care acestea sunt cu totul diferite este destinația creditului: la ce se folosește mai exact suma împrumutată și care este scopul împrumutului.

 

  1. Creditele acordate persoanelor fizice sunt:
    1. Credite cu garantie imobiliara
    2. Credite pentru nevoi personale
    3. Credite pentru refinanțare
    4. Credite pentru studenți
    5. Credite pentru pensionari
    6. Credite pentru cheltuieli medicale
    7. Credite pentru deces
    8. Credite ipotecare

 

  1. Creditele acordate persoanelor juridice sunt:
    1. Credit pentru persoanele juridice
    2. Linie de credit pentru persoanele juridice

1.    Credite pentru persoane fizice

1.1 Credit cu garantie imobiliara

Fiind unul dintre cele mai solicitate și în același timp accesate credite, creditul cu garanție imobiliară este probabil cel mai bine structurat și ușor de adaptat credit destinat persoanelor fizice.

Datorită multiplelor beneficii ce țin de particularitățile speciale ale acestui tip de credit, dar și datorită faptului că în acest caz destinația creditului nu este condiționată, acest imprumut cu garantie imobiliara este de cele mai multe ori prima alegere a clienților.

Acesta este un tip de credit cu garantie imobiliară asupra unui bun cum ar fi: casă, clădire, apartament, vilă, teren intravilan cu sau fară construcție, teren extravilan și așa mai departe.

Beneficiile lui se traduc prin:

  • Timp rapid de aprobare

Nevoia aprobării rapide a unui credit va rămâne întotdeauna printre cele mai importante aspecte pentru solicitanți. Din acest motiv, în procesul de adaptare și îmbunătățire a creditului cu garanție imobiliară, am reușit să stabilim un timp record de aprobare de doar 24 de ore.

  • Condiții de eligibilitate flexible

Două motive importante pentru care solicitanții se îndreaptă către IFN-uri sunt flexibilitatea și condițiile permisive, în special în cazul acestui tip de credit. Din nefericire pentru mulți solicitanți, în prezent, este destul de dificil să accesezi un credit de la o instituție bancară clasică, astfel că aceștia se îndreaptă către IFN-uri, datorită procesului mai simplu și rapid de acordare.

În cazul creditului cu garanție imobiliară criteriile de eligibilitate sunt următoarele:

  • Prezentarea documentelor referitoare la identificarea persoanei, a venitului și a garanției/garanțiilor propuse;
  • Existența garanțiilor acoperitoare conform normelor interne;
  • Respectarea cerințelor care decurg din legislația în vigoare și din normele interne;
  • Vârsta minimă de 18 ani;
  • Realizarea unui venit net cumulat cu cel al codebitorului/garantului de minim 1.000 Lei;
  • Prezentarea documentelor de venit legale și acceptate de IFN.

 

  • Documentația redusă

În cazul unui credit cu garanție imobiliară, va fi necesar să prezinți doar 3 categorii de documente, necesare pentru aprobare și accesare. Poți uita pentru totdeauna de stresul și grijile provocate de drumurile multiple, copii ale documentelor, dosare întregi întocmite și așa mai departe.

Dacă și tu îți dorești un astfel de împrumut este necesar să prezinți următoarele documente:

  1. Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți;
  2. Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale;
  3. Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție.

 

  • Comisioane ZERO

Împrumutul cu garanție imobiliară este cel mai personalizat și avantajos produs, astfel că solicitanții sunt degrevați de taxe și comisioane suplimentare pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală, a creditului.

În cazul unui împrumut, un pas foarte important este să cunoști posibilele comisioane și taxe suplimentare. Sunt instituții bancare sau nebancare care percep comisioane pentru diverse situații, astfel că este esențial ca acest lucru să fie cunoscut de către solicitant încă de la început.

 

  • Rate fixe și egale și dobândă fixă

 

Ne-am dorit ca acest credit să vină în întâmpinarea tuturor celor care au nevoie de un ajutor financiar suplimentar, iar din acest motiv am proiectat fiecare detaliu astfel încât în final să servească la siguranța și stabilitatea financiară a clientului.

Siguranța oferită de ratele fixe și egale, dobânda fixă si comisioanele zero, menționate anteror, reprezintă un factor important în stabilizarea situației financiare a solicitantului.

1.2 Credit pentru nevoi personale

Creditele IFN pentru nevoi personale sunt soluția perfectă, sigură și rapidă pentru momentele dificile din punct de vedere financiar, prin care cu toții trecem la un moment dat. Destinația acestora nu este condiționată, astfel că beneficiarul creditului îl poate utiliza pentru acoperirea nevoilor financiare de orice natură, după bunul plac. Poți accesa până la 10.000 de lei, cu o dobândă fixă și comisioane zero pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipata parțială sau totală a creditului.

În cazul acestui tip de împrumut, garanția este formată din ipotecă mobiliară asupra veniturilor realizate.

1.3 Credit pentru refinanțare

Creditul pentru refinanțare te ajută să stingi datoriile provenite din mai multe credite și să plătești o singură rată, uneori poate chiar mai mică. În felul acesta îți poți gestiona cu mai multă ușurință veniturile și rata lunară. Accesând acest credit poți obține până la 500.000 de lei pe o perioadă de 60 de luni. Pentru acest tip de împrumut, garanția este formată din ipotecă imobiliară asupra unui bun cum ar fi: apartament, vilă, casă, clădire, teren intravilan cu sau fară construcție, teren extravilan și așa mai departe.

Te poți bucura de siguranța oferită de dobânda fixă și comisioanele zero. În acest fel, treptat, poți consolida o siguranță financiară, ce este atât de necesară în vremurile de azi.

1.4 Credit pentru studenți

Creditul pentru studenți este o opțiune excelentă pentru cei ce își doresc să urmeze o universitate ce presupune costuri mai ridicate, pentru cursuri sau studii de specialitate sau calificare și pentru costurile aferente acestora precum transportul sau cazarea. Acest produs a fost creat pentru susținerea tinerilor la început de drum care au nevoie de un impuls financiar considerabil, în unele cazuri.

Pentru un credit dedicat studenților garanția poate fi mobiliară, asupra veniturilor realizate sau imobiliară, asupra unui bun imobil, acest lucru fiind dependent de suma împrumutată.

Suma maximă împrumutată este de 500.000 lei sau echivalentul în euro, cu dobândă fixă și comisioane zero, pe o perioadă de până la 60 de luni.

1.5 Credite pentru pensionari

Pensia este cu certitudine perioada când avem timp pentru tot ce nu am avut timp o viață întreagă de adult, iar din acest considerent este important să te bucuri de fiecare moment facând ceea ce iubesti, alături de cei dragi. Nu lăsa problemele financiare să îți stea în calea ta din a te reinventa și a trăi așa cum îți place!

Te poți bucura de până la 10.000 lei pe o perioadă de 36 de luni, cu dobândă fixă, aplicată la sold și comisioane suplimentare zero.

Pentru creditul dedicat persoanelor pensionate, ipoteca este mobiliară, asupra veniturilor realizate. De asemenea, pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 70-75 ani la maturitatea creditului, este obligatorie existența unui codebitor cu vârsta cuprinsă între 24-70 ani la maturitatea creditului.

1.6 Credite pentru cheltuieli medicale

Situațiile medicale neplăcute pot apărea de la o zi la alta, iar în cazul în care costul tratamentului este ridicat, cea mai inspirată soluție este să accesezi un credit rapid pentru cheltuieli medicale.

Creditul poate fi utilizat pentru finanţarea totală sau parţială a costului tratamentului medical sau a intervenției medicale, inclusiv pentru cheltuielile asimilate intervenției medicale sau achiziționării tratamentului, refinanțarea cheltuielilor deja efectuate pentru realizarea intervenției medicale ori tratamentului sau cheltuielile asimilate.

Acest credit permite accesarea a până la 500.000 de lei sau echivalentul în euro, cu o dobândă fixă și comisioane zero, pe o perioadă de până la 60 de luni.

Pentru un credit destinat cheltuielilor medicale, garanția poate fi mobiliară, asupra veniturilor realizate sau imobiliară, asupra unui bun imobil, acest lucru fiind dependent de suma împrumutată.

1.7 Credite pentru deces

Momentele dificile fac parte din viețile noastre, iar aceste momente dureroase vin la pachet cu o serie de costuri extrem de ridicate. Pentru situații urgente de această natură ai nevoie de un credit rapid care să acopere toate cheltuielile. Accesând creditul pentru deces poți obține până la 500.000 de lei, pe o perioadă de 60 de luni.

Creditul poate fi utilizat pentru finanţarea totală sau parţială a cheltuielilor legate de deces, cheltuieli pentru achiziția produselor și serviciilor necesare în cazul producerii evenimentului sau refinanțarea cheltuielilor deja efectuate legate de deces ori finanțarea achiziției planurilor funerare reprezentând achiziția produselor și serviciilor legate de deces, înainte de producerea evenimentului. Nu sunt finanțate costurile de deces decontate pensionarilor sau urmașilor de către Casa de Pensii.

1.8 Creditul ipotecar

Destinația creditului ipotecar se va îndrepta exclusiv către un imobil cu scopul  dobândirii ori menţinerii drepturilor de proprietate asupra unui teren şi/sau al unei construcţii, realizate, ori în scopul reabilitării, modernizării, consolidării sau extinderii unei construcţii sau exclusiv în scopul rambursării unui credit pentru investiţii imobiliare.

Prin intermediul acestui credit poți avea acces la maxim 500.000 lei sau echivalentul în euro, pe o perioadă de până la 10 de ani.

2.    Credite pentru persoane juridice

2.1 Credit pentru persoanele juridice

Dacă și tu ai convingerea că afacerea ta merită mai mult, atunci creditul pentru peroane juridice este exact ceea ce ai nevoie. Orice afacere are nevoie de un impuls financiar pentru a funcționa și pentru a se dezvolta, iar din acest motiv îți punem la dispoziție până la 500.000 de lei sau echivalentul în euro, pe o perioadă de 60 de luni.

Pentru acest tip de împrumut garanția este formată din contract de fideiusiune, bilet la ordin sau ipotecă imobiliară asupra unui bun imobil, aflat în proprietatea unei persoane fizice, cum ar fi: apartament, vilă, casă, clădire, teren intravilan cu sau fără construcție, teren extravilan și așa mai departe.

2.2 Linie de credit pentru firme

Poți accesa acest împrumut pentru finanțarea activității curente, în lipsa temporară de lichidități. În cazul acestui tip de împrumut (linie de credit) se aprobă, la cerere, suma maximă care poate fi acordată conform gradului de îndatorare și garanției propuse.

Garanția este formată din contract de fideiusiune, bilet la ordin sau ipotecă imobiliară asupra unui bun imobil, aflat în proprietatea unei persoane fizice.

De asemenea, acest împrumut se poate rambursa anticipat parțial sau total, fără comisioane suplimentare percepute.

 

Este important de știut că există o mulțime de credite destinate solicitanților, care pot ajuta la satisfacerea în totalitate a nevoilor acestora- credit pentru nevoi personale, credit pentru studenți, credit garantie imobiliara, credit pentru cheltuieli medicale, credit ipotecar, credit destinat persoanelor juridice și multe altele.

 

Întregul portofoliu de produse prezentate pe tot parcursul articolului îți este pus la dispoziție de Rapid Credit IFN.

Apelează la un specialist în credite pentru a cunoaște cele mai importante detalii și  care sunt riscurile și beneficiile fiecărui tip de credit în funcție de particularitățile situației tale financiare!

×