x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Tren vs masina personala: avantaje si dezavantaje

(P) Tren vs masina personala: avantaje si dezavantaje

27 Iun 2022   •   17:12
(P) Tren vs masina personala: avantaje si dezavantaje

Cand trebuie sa te deplasezi pe distante mai mari, alegerea mijlocului de transport este foarte importanta. In general, trebuie sa tii cont de costuri, timp, nivel de confort, dar acest lucru depinde mult si de scopul calatoriei, de destinatie si de timpul de care dispui.

Daca ai masina personala, dar oscilezi intre a merge cu trenul si a te deplasa pe cont propriu, este important sa iei in calcul avantajele si dezavantajele fiecareia dintre cele doua optiuni.

Inainte de toate, arunca o privire pe mersul trenurilor online, verifica rutele care te intereseaza si vezi care sunt cele mai potrivite trenuri pentru ce iti doresti. Apoi, ia decizia potrivita. In cele ce urmeaza, iti venim in ajutor cu cateva avantaje si dezavantaje atat ale mersului cu trenul, dar si ale deplasarii cu masina personala.

Trenul: avantaje si dezavantaje

Daca vorbim despre o deplasare pe distante mai mari, deplasarea cu trenul ar putea fi mai avantajoasa din punctul de vedere al costurilor - cu atat mai mult daca unul dintre pasageri beneficiaza de o reducere (daca este student, elev, copil sau pensionar). Verifica programul trenurilor CFR Calatori online.

In plus, cu aceasta varianta nu depinzi de traficul rutier, care uneori se poate transforma intr-o mare problema. Calatoria este destul de sigura si poti profita de ea pentru a te relaxa.

In ceea ce priveste dezavantajele: nu poti pleca la orice ora doresti, deci esti dependent de programul trenurilor. Daca ai si multe bagaje, transportul lor poate fi dificil si, uneori, spatiile din vagoane nu sunt suficiente pentru toate bagajele. De asemenea, in tren nu ai parte de intimitate (daca asta iti doresti), deoarece vei imparti spatiul cu alti calatori.

Masina personala: avantaje si dezavantaje

Principalul avantaj este ca poti pleca la orice ora doresti. Nu trebuie sa te chinui cu urcarea bagajelor in tren, iar spatiul pentru acestea este mai mare si nu trebuie sa il imparti. In plus, tu esti cel care controleaza temperatura, muzica, viteza de deplasare si iti poti crea mediul de calatorie asa cum ti-l doresti.

Un dezavantaj este faptul ca poate fi obositor, daca este vorba de deplasari lungi, iar traficul ingreunat poate sa prelungeasca durata calatoriei mai mult decat ti-ai dori.

Fiecare mijloc de transport are avantajele lui, in functie de urgenta cu care trebuie sa pleci. Daca iti permiti sa depinzi de mersul trenurilor, atunci acesta poate fi optiunea ideala. Daca ai multe bagaje sau nu mai e timp de amanare, masina personala este cea mai buna optiune.

×