x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Patronatul brokerilor din asigurări revoluţionează piaţa

Patronatul brokerilor din asigurări revoluţionează piaţa

de Adrian Stoica    |    03 Mar 2017   •   13:09
Patronatul brokerilor din asigurări revoluţionează piaţa

Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR) îşi propune să semneze un parteneriat cu Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) pentru a vinde direct poliţe obligatorii PAD, fără intermedierea asigurătorilor, au anunţat, ieri, reprezentanţii organizaţiei patronale. Conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a crescut cu 6,13%, ajungând, la 31 ianuarie 2017, la 1,691 milioane, comparativ cu 1,593 milioane poliţe PAD active la 31 ianuarie 2016.

 

“PAID a fost înfiinţat în scopul de a asigura cât mai multe locuinţe. În acest moment, la PAID pot emite poliţe de asigurare doar asigurătorii. În momentul de faţă se face un fel de cobrokeraj. Emiterea o face brokerul, asigurătorul plăteşte comisionul brokerului, iar asigurătorul primeşte comision la rândul lui de la PAID. Este varianta cea mai simplă şi legală, să putem semna şi noi, ca brokeri, ca intermediari, contracte cu PAID”, a declarat preşedintele patronatului, Viorel Vasile, într-o conferinţă de presă. El a mai spus că acest lucru va conduce la creşterea gradului de acoperire a locuinţelor asigurate care în acest moment este undeva la 19%. De asemenea, patronatul ar vrea ca brokerii de asigurare să poată intermedia și alte produse financiare, cum ar fi, de exemplu, credite bancare sau pensii private. Patronatul spune că a demarat şi procedurile pentru a deveni membru al Institutului de Studii Financiare (ISF), dar și pentru a dezvolta un partaneriat cu Consililul Patronatelor Bancare.

 

PRBAR a fost lansat oficial ieri cu zece membri care adună aproximativ un sfert din piață.

 

Odată cu intrarea pe piaţa poliţelor obligatorii pentru locuinţe, aceasta poate înregistra creşteri substanţiale în anii următori

×