x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Patronii vor sa muncim mai mult

Patronii vor sa muncim mai mult

10 Feb 2005   •   00:00

ECONOMIC/BUSINESS
CODUL MUNCII - Limitarea timpului de lucru, suspendata Reprezentantii IMM-urilor sustin propunerile de modificare ale Codului Muncii, dar considera ca mai sunt prevederi importante care ar trebui eliminate sau imbunatatite.
ADRIAN N. IONESCU

MODIFICARE. Ovidiu Nicolescu, seful patronatelor IMM, cere mentinerea cartilor de munca
Reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) sustin propunerile de modificare ale Codului Muncii, dar considera ca mai sunt prevederi importante care ar trebui eliminate sau imbunatatite. In opinia lui Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR, mentinerea registrului general de evidenta a salariatilor duce la o dubla inregistrare si o bariera birocratica, Consiliul solicitand mentinerea carnetelor de munca. Reprezentantii IMM-urilor mai propun, printre altele, simplificarea procedurilor de sanctionare disciplinara a salariatilor, eliminarea limitarii timpului de lucru la 48 de ore pe saptamana si stabilirea duratei zilnice a timpului de munca prin contractele colective. Reprezentantii CNIPMMR sunt nemultumiti si de masura anuntata de Guvern privind majorarea impozitului pe dobanzile la depozitele bancare, care, in opinia lor, va afecta in special firmele care au profit, descurajandu-le sa economiseasca si sa apeleze la credite.

IN PARLAMENT. Proiectul de modificare a Codului Muncii trebuie adoptat de Guvern si depus la Parlament in luna martie, pentru ca pana la 1 iulie sa fie dezbatut si aprobat de Legislativ si apoi publicat in Monitorul Oficial, a precizat ieri ministrul Muncii, Gheorghe Barbu. Aceste termene fac parte din calendarul convenit cu FMI de vechea guvernare si reconfirmat prin scrisoarea de intentie rezultata in urma negocierilor desfasurate cu Fondul in ultima perioada. Barbu a facut aceste precizari in contextul in care reprezentantii principalelor sindicate si patronate au lipsit ieri de la intalnirea cu reprezentantii Ministerului Muncii pe tema propunerilor de modificare a Codului Muncii. El a mai spus ca si-a reinnoit invitatia catre confederatiile sindicale, precizand ca intreg calendarul convenit cu FMI privind modificarea Codului va fi respectat.

×
Subiecte în articol: economic