x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Petrom contruieşte Centrala la Brazi

Petrom contruieşte Centrala la Brazi

03 Iun 2009   •   00:00

Petrom a pus ieri „piatra de temelie” a Centralei electrice pe gaze de la Brazi, investiţie ce se ridică la circa 500 de milioane de euro.



Centrala va fi dată în folosinţă în toamna anului 2011 şi va dezvolta o putere de 860 de MW, adică 8% din electricitatea produsă în România. Lucrarea va fi livrată la cheie de către consorţiul format din General Electric (USA) şi Metka. Pe lângă turbinele cu gaz, cazane recuperatoare, turbina cu abur, proiectul cuprinde şi construcţia unei conducte de gaze şi a unei linii de înaltă tensiune pentru conectarea centralei la sistemul naţional de înaltă tensiune. Alte două centrale electrice vor fi construite de OMV în Turcia şi Germania.

De la sfârşitul acestui an, Petrom va comercializa electricitate. „Recent am obţinut şi licenţa de furnizare de electricitate, ceea ce ne va permite să devenim un jucător activ pe piaţa de energie electrică. Energia electrică va fi achiziţionată de pe piaţă, pentru că încă nu suntem producători", a declarat Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom.

Licenţa pentru furnizare electricitate expiră la 5 mai 2011. Petrom deţine şi o licenţă pentru producţie energie electrică, care expiră în 15 iulie 2028, şi o altă licenţă pentru distribuţie energie electrică, ce expiră în 10 iulie 2028, potrivit portalului autorităţii, care acordă aceste licenţe

×
Subiecte în articol: economic