x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Petrom vinde zăcămintele din Kazahstan

Petrom vinde zăcămintele din Kazahstan

29 Dec 2020   •   11:09
Petrom vinde zăcămintele din Kazahstan

Compania OMV Petrom vinde acțiunile pe care le deține la Kom-Munai LLP (KOM) și Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC) din Kazahstan, către MAGNETIC OIL LIMITED. Pentru finalizarea tranzacției este nevoie de aprobarea Ministerului Energiei din Kazahstan. 

Societățile KOM și TOC dețin licențele de producție pentru zăcămintele onshore Komsomolskoe, Aktas, Tasbulat și Turkmenoi. Producția zilnică a celor patru zăcăminte a fost de 6,45 kboe / zi în 2019, ceea ce înseamnă circa 4% din producția grupului.

OMV Petrom a intrat în sectorul Upstream din Kazahstan în 1998 dar lipsa posibilității de extindere a determinat compania sa revină la Marea Neagră.

Depozitele sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului, lângă Marea Caspică. Acestea acoperă o suprafață totală de 86,52 km², cu 75 de sonde, instalații de producție și 200 km de conducte.

„Decizia ne va permite să ne concentrăm asupra regiunii Mării Negre și să continuăm să construim o poziție puternică în zonă, în conformitate cu strategia noastră de creștere. Am făcut deja pași importanți pentru extinderea prezenței noastre offshore în Marea Neagră, intrând în Bulgaria la sfârșitul anului trecut și câștigând o licitație internațională în Georgia anul acesta”, a declarat Christopher Veit, membru în Directoratul pentru activitatea de Upstream.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Statul român deține 20,639% din acțiuni, Fondul Proprietatea are 6,997%, iar 21,353% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București (BVB) și la Bursa din Londra.

 

×
Subiecte în articol: petrom zăcăminte petrol