x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piebalgs: o nouă criză a gazelor la iarnă

Piebalgs: o nouă criză a gazelor la iarnă

09 Iun 2009   •   00:00

Andris Piebalgs, Comisarul European pentru Energie, a declarat la Bucureşti că s-ar putea să fie din nou probleme la alimentarea cu gaze naturale a Europei şi că „va fi o iarnă grea”.

Oficialul european a precizat că că UE este implicată în găsirea unei soluţii privind tranzitul gazului, încercând să determine o colaborare între Moscova şi Kiev, dar că problemele sunt departe de a fi complet rezolvate.

„Încercăm să angajam ambele părţi în găsirea unei soluţii permanente şi stabile pentru problemele privind tranzitul gazului prin Ucraina. Cred că suntem pe drumul cel bun, dar, totuşi, această iarnă ar putea fi grea, ca să fiu sincer. Deci nu toate problemele sunt rezolvate, dar suntem pe drumul cel bun", a spus Piebalgs la Bucureşti.

Piebalgs a mai declarat că trebuie lucrat la procedurile de urgenţă şi la interconectarea prin conducte de gaz a statelor europene.

„Am văzut cu toţii declaraţiile autorităţilor ruse de zilele trecute şi chiar dacă problemele sunt rezolvate pentru iunie, cine poate spune ce se va întâmpla în iulie sau august?", a completat Piebalgs.

×
Subiecte în articol: economic