x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pierderea jobului, mai de speriat decât pandemia

Pierderea jobului, mai de speriat decât pandemia

de Dan Straut    |    15 Iun 2020   •   10:48
Pierderea jobului, mai de speriat decât pandemia

Pierderea locului de muncă este cea mai intensă temere a românilor, aproape o treime (31%) din ei fiind îngrijorați de această perspectivă. În schimb, pandemia este un motiv de îngrijorare pentru doar 15% din respondenții unui sondaj efectuat - chiar în perioada stării de urgență - de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

În același timp, criza financiară și/sau lipsa banilor îi îngrijorează pe 14% din respondenți, pe când starea sănătății sau pierderea capacității de muncă îi preocupă doar pe 1%, mai arată studiul citat.

 

Daunele de incendiu s-au dublat

Potrivit UNSAR, cele mai mari 50 de daune plătite de asigurători în 2019 în baza polițelor de tip property încheiate de companii au cumulat 143,6 milioane de lei, dublu față de 2018. Aproximativ 83% dintre aceste daune au fost cauzate de incendii, marcând o creștere importantă față de ponderea înregistrată în 2018. „Printre principalele cauze care au generat cele mai mari 50 daune plătite de asigurători pe polițele de tip property pentru companii se numără incendiile (119,2 milioane de lei, în creștere cu 160% față de 2018) urmate de inundații, fenomene atmosferice și avarii accidentale la utilaje”, a comunicat uniunea asigurătorilor. 

 


De ce se tem românii cel mai mult

Sursa: UNSAR

×