x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Planurile de vacanță ale românilor. 30% s-au vaccinat anti COVID-19 pentru a putea călători

Planurile de vacanță ale românilor. 30% s-au vaccinat anti COVID-19 pentru a putea călători

13 Iul 2021   •   12:52
Planurile de vacanță ale românilor. 30% s-au vaccinat anti COVID-19 pentru a putea călători

Aproximativ 42% dintre români pleacă în vacanță în funcție de restricțiile anti COVID-19. Totodată, 30% s-au vaccinat doar pentru a putea călători, arată un sondaj al platformei de recrutare BestJobs.

"Anul trecut, planurile de vacanţă ale angajaţilor români au fost puternic influenţate de măsurile de protecţie anti-COVID. Astfel, 39% dintre aceştia au decis să rămână acasă, inclusiv în perioada concediului de odihnă şi doar 8% au reuşit să îşi organizeze vacanţe în afara ţării", precizează cercetarea.

În plus, 50% dintre persoanele care vor să călătorească s-au vaccinat, dintre aceștia 30% special pentru a pleca în străinătate iar 70% pentru a se proteja împotriiva coronavirusului. Astfel încât 50% dintre români spun că nu mai sunt îngrijorați de riscurile laa care se expunîn timpul concediului, însă 28% se tem că măsurile au fost prea mult relaxate și oamenii nu mai respectă măsurile de igienă și distanțare socială, 19% sunt îngrijoraţi cu privire la un nou val de infecții care le-ar strica planurile de vacanță.

Dintre angajații, 54% și-au planificat deja vacanța, iar 15% nu își iau concediu în această vară. 42% dintre cei care își iau zle libere vor să plece în țară, 18% vor să îmbine plimbăriile pe plaurile autohtone cu destinațiile externe, 12% merg peste hotare, iar 11% vor să rămână acasă.

34% dintre persoanele care pleacă în concediu și-au alocat un buget similar cu anul trecut, 22% nu au planuri și 16% vor să cheltuie mai puțin față de 2020.

Totuși, 63% dintre români vor să profite de vară și să-și ia liber, dar numai 10% își iau peste 15 zile lucrătoare și 41% vor beneficia de sub 10 zile consecutive.

Din păcate, pentru 40% dintre salariați volumul de muncă a crescut față de începutul anului, iar pentru 45% acesta este mult mai mare comparativ cu 2020. Totuși, 60% se descurcă și nu le afectează concediul dar 20% cred că vor fi nevoiți să-și reducă sau să-și fragmenteze vacanța, iar 49% se așteaptă să fie contactați de șefi sau colegi în perioada liberă. 

Însă 80% nu vor să meargă la festivaluri de muzică ori concerte, 26% nu se simt în siguranță la aceste evenimente chiar dacă toate persoanele ar fi vaccinate. 38% au curaj să participe la astfel de evenimente dacă toți sunt vaccinații și alți 37% sunt  de acord chiar dacă nu sunt imunizați toți participanții.

Sondajul a fost realizat în perioada 23 iunie - 07 iulie pe 1.113 utilizatori de internet din România.
 

×
Subiecte în articol: COVID turism calatorii