x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pop: Angajaţii Oltchim vor primi prima tranşă a ajutorului peste cel puţin trei săptămâni

Pop: Angajaţii Oltchim vor primi prima tranşă a ajutorului peste cel puţin trei săptămâni

de Agerpres    |    20 Sep 2012   •   11:47
Pop: Angajaţii Oltchim vor primi prima tranşă a ajutorului peste cel puţin trei săptămâni

Angajatii Oltchim isi vor primi ajutorul social, in valoare de cate 1.400 de lei, in doua transe, urmand ca prima parte a banilor sa le fie virata cel mai devreme peste trei saptamani, a declarat, astazi, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop.

"Saptamana viitoare, pana pe 25 septembrie, vor primi cei 30% din restantele salariale pe luna iulie. Pentru august si septembrie, trebuie sa fim corecti si sa spunem ca nu a functionat o luna si jumatate combinatul, deci normarea are de suferit. In momentul in care s-a oprit combinatul, nu toti angajatii au aceeasi activitate la nivelul combinatului. Sunt poate domenii in care activitatea e redusa. (...) E o chestiune de analiza. Raspunsul se afla la conducerea companiei, care trebuie sa faca analiza pe activitate", a spus Liviu Pop, la Palatul Victoria.

Intrebat daca toti angajatii vor beneficia de acest ajutor, Pop a sustinut ca doar cei cu un venit anume, fara a preciza cuantumul acestuia.

"Anchetele sociale se fac in urmatoarele doua saptamani. In varianta optimista, prima transa va fi data in trei saptamani", a adaugat Pop.

El a afirmat ca salariatii de la Arpechim sunt in aceeasi situatie ca si cei de la Oltchim si ca si in cazul acestora se realizeaza anchete sociale.

"Ajutorul se acorda celor care au pana la un venit anume. Nu stim exact care va fi numarul angajatilor care vor primi acest ajutor pentru ca nu s-au finalizat anchetele sociale", a conchis ministrul.

×