x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Popoviciu a vândut IKEA

Popoviciu a vândut IKEA

de Daniela Ivan    |    12 Mar 2010   •   00:00

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a vândut operaţiunile IKEA din România către grupul suedez IKEA, într-o tranzacţie de peste 30 milioane euro.



Popoviciu a adus celebrul lanţ de retail de mobilă IKEA în complexul Băneasa în 2007, printr-o franciză, în urma unor investiţii de 25 milioane euro, magazinul de 26.000 mp fiind una dintre cele mai puternice ancore din cadrul complexului comercial dezvoltat de miliardar în zona de nord a Capitalei. Ştirea este confirmată de către conducerea IKEA România.

"Suntem încrezători că apartenenţa la IKEA Group ne va ajuta să continuăm implementarea conceptului IKEA pe piaţa locală şi că ne va aduce acum și mai aproape de misiunea de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cei mai mulți oameni. Așadar, vom continua să oferim produse de mobilier şi accesorii pentru casă, funcționale, de calitate și cu un design atrăgător, la prețuri accesibile pentru cât mai mulți", a declarat Cornel Oprișan, Retail Manager IKEA Romania.

Deschiderea magazinului IKEA a avut loc într-o perioadă de boom economic, ceea ce a favorizat dublarea vânzărilor în primul an comparativ cu estimările iniţiale, până la circa 70 milioane euro. Franciza IKEA pe piaţa locală a fost operată de firma Moaro Trading, iar acţionarii acestei entităţi sunt firmele Engma Beheer (75,7%), Turkmall Retail BV (24,25%) şi Inter Ikea Systems BV (0,05%), conform informaţiilor de la Registrul Comerţului.Toate aceste firme sunt înregistrate în Olanda. Inter Ikea Systems B.V este firma care deţine conceptul IKEA şi acordă dreptul de franciză.

×
Subiecte în articol: redactie