x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Premiera - Leul, tranzactionat la bursa din Budapesta

Premiera - Leul, tranzactionat la bursa din Budapesta

07 Ian 2005   •   00:00

Bursa de Valori Budapesta a introdus la inceputul acestui an tranzactiile cu contracte futures, pe baza cotatiilor leului in raport cu alte valute, euro (EUR), dolar (USD) si forint (HUF), devenind prima piata reglementata din afara Romaniei unde au loc astfel de operatiuni.


IOHANNA ONACA PURDEA

Click pentru a mari imaginea
COMERT. Moneda romaneasca, interesanta pentru unguri
Tranzactiile futures reprezinta obligatii de vanzare-cumparare cu executie in viitor, la un pret stabilit la incheierea contractelor. Contractele futures pentru valute sunt instrumente financiare derivate, utilizate pe scara larga la bursele internationale pentru acoperirea riscului de shimb valutar.

COTATIE. Tranzactiile in cazul cotatiei leu/forint (ROL/HUF) au ca unitate de tranzactionare un contract cu valoarea reprezentand echivalentul in forinti a 100 de milioane de lei, se arata intr-un comunicat al bursei din Budapesta. Cotatia leu/forint va fi una incrucisata, calculata prin impartirea cursului euro/forint la cursul euro/leu publicat de Banca Centrala Europeana (BCE) in ziua expirarii contractului.

Termenele de expirare a contractelor sunt lunile martie, iunie, septembrie si decembrie. De asemenea, data de expirare poate fi stabilita la doua luni de la data incheierii contractului.

×
Subiecte în articol: economic