x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Preşedintele Băncii Mondiale: ”Occidentul nu are nicio scuză pentru o nouă eventuală recesiune!”

Preşedintele Băncii Mondiale: ”Occidentul nu are nicio scuză pentru o nouă eventuală recesiune!”

21 Sep 2011   •   21:00
Preşedintele Băncii Mondiale: ”Occidentul nu are nicio scuză pentru o nouă eventuală recesiune!”

Robert Zoellick, presedintele Bancii Mondiale, a declarat joi, cu prilejul deschiderii anuale a BM si Fondului Monetar International, ca statele occidentale nu vor avea nicio scuza in cazul in care vor reintra in recesiune, pe care o vor transfera economiei mondiale.

“In 2008, multi au spus ca nu au anticipat turbulentele. Liderii nu mai au o astfel de scuza in prezent', a spus Zoellick, conform BBC.

Finantistul a mai spus ca lumea se afla intr-o zona periculoasa, insa crede ca reintrarea in recesiune a celor mai mari economii ale lumii este improbabila, chiar daca increderea li se erodeaza in fiecare zi din cauza fluxului constant de stiri economice negative.

“O criza fabricata in tarile dezvoltate ar putea deveni o criza pentru tarile in curs de dezvoltare. Europa, Japonia si Statele Unite trebuie sa actioneze pentru a aborda problemele grave din economie inainte ca acestea sa devina serioase pentru restul lumii', a avertizat el, care a facut apel la evitarea protectionismului si a embargourilor asupra exporturilor de produse agricole.

×