x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Preşedintele CE: Euro nu este în pericol de dispariţie

Preşedintele CE: Euro nu este în pericol de dispariţie

28 Noi 2011   •   10:57
Preşedintele CE: Euro nu este în pericol de dispariţie

Herman Van Rompuy, presedintele Consiliului European, a dat asigurari ca moneda unica europeana si zona euro nu sunt in pericol de disparitie, in pofida crizei economice grave ce afecteaza Europa, noteaza cotidianele belgiene Le Soir si La Derniere Heure, citate de Agerpres.

Intr-o declaratie pentru postul national belgian VRT, Van Rompuy, aflat la Washington pentru Summitul UE-SUA, a apreciat ca "euro este un proiect care a mobilizat multa energie" si ca exista multa vointa politica pentru depasirea situatiei actuale, marcata de criza datoriilor suverane.

"Inainte, aveam o zona euro in care doar unele tari erau vizate (de criza), dar intre timp lipsa de incredere a sporit ca niciodata, astfel incat intreaga zona euro este acum atinsa", a spus oficialul UE, care a subliniat ca si SUA intampina probleme, avand un deficit bugetar semnificativ si o datorie publica ridicata.

Intr-o declaratie data publicitatii in urma cu cateva zile, Herman Van Rompuy a afirmat ca atat UE, cat si SUA trebuie sa adopte masuri pentru a trata pe termen scurt punctele vulnerabile in materie fiscala si financiara.

"Impreuna vom vedea cum putem folosi relatiile economice foarte solide pentru a sustine cresterea si a crea locuri de munca pe ambele parti ale Atlanticului. In plus, vom mai discuta chestiunile de pe agenda internationala unde UE si SUA au cooperat intens de la ultimul nostru summit - situatia din Orientul Mijlociu, Africa de Nord si vecinatatea estica a UE", a explicat Van Rompuy.

×