x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Preţul aurului în euro şi lire sterline atinge niveluri record, după deprecierea celor două monede

Preţul aurului în euro şi lire sterline atinge niveluri record, după deprecierea celor două monede

02 Mar 2010   •   00:00

Cotaţia aurului a atins, marţi, niveluri record în raport cu euro şi lira sterlină, din cauza deprecierii celor două monede şi a cererii ridicate din partea investitorilor, transmite Reuters.



Plasamentele în aur au crescut în ultima perioadă, întrucât investitorii încearcă să se protejeze împotriva volatilităţii de pe pieţele valutare.

Preţul în euro al aurului a crescut, marţi, cu 1,5%, la 835,7 euro pe uncie, în timp ce faţă de liră, avansul a fost de 2%, la 759,15 lire sterline pe uncie.

Evoluţia lirei a fost afectată de temerile că niciun partid din Marea Britanie nu va obţine majoritatea parlamentară la alegerile generale din vară, în timp ce euro s-a depreciat în aşteptarea unor noi măsuri de remediere a situaţiei financiare dificile a Greciei.

"Avem problema privind datoriile suverane din Europa, dar şi temeri referitoare la alegerile parlamentare din Marea Britanie. Există fundamente pentru creşterea preţului aurului", a declarat specialistul Saxo Bank Ole Hansen.

Euro s-a depreciat, marţi, până la minimul a nouă luni şi jumătate faţă de dolar, din cauza problemelor Greciei.

×
Subiecte în articol: redactie