x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Delicatese pentru masa de Crăciun. Pe OLX șoriciul „extra fraged” ajunge la 100 lei/kg

Delicatese pentru masa de Crăciun. Pe OLX șoriciul „extra fraged” ajunge la 100 lei/kg

de Vali Deaconescu    |    16 Dec 2022   •   12:36
Delicatese pentru masa de Crăciun. Pe OLX șoriciul „extra fraged” ajunge la 100 lei/kg
Sursa foto: Lucian Alecu

Prețurile pentru carnea de porc au explodat. Costuri mai mari pentru producători sau crescători au dus la prețuri mai mari la vânzare. Iar șoriciul și slănina, care altă dată puteau fi cumpărate la prețuri decente, acum au prețuri de delicatese.

Un kg de șorici a ajuns să coste până la 90-100 de lei. Pe OLX prețurile sunt variate. Oamenii vând kilogramul de șorici de la 38 de lei, până la 130 de lei pentru șorici “extra fraged”, potrivit a1.ro.

Și slănina, care era partea ieftină a porcului, a ajuns o delicatesă. Și asta pentru că în ultima vreme e tot mai greu de găsit. Pe de o parte, în Europa sunt probleme cu stocurile. În plus și fermierii noștri s-au orientat mai mult spre porcii de carne, care nu au un strat gros de grăsime, așa cum ne-am obișnuit. Un kilogram, în ofertele de pe OLX, ajunge la 100 de lei, atât cea de porc, cât și de mistreț! 1 kg de slănina de porc pornește de la 20 de lei și poate fi găsită, chiar și condimentată, la 35 de lei, prețurile crescând treptat.

„Vârfurile de sezon sunt evident ultimele trei luni ale anului. Octombrie, noiembrie și decembrie. Și am niște cifre comparative cu anul trecut. Pentru octombrie și noiembrie sună mai mult decât bine pentru că e vorba de o cantitate dublă la vânzări. Vârful de gamă și vedeta de pe platoul românesc rămâne șoriciul," a declarat pentru știrileprotv.ro Claudia Moise, reprezentantul unui producător de carne de porc.

În această perioadă, în apropierea sărbătorilor de iarnă și de Crăciun, vânzările la carnea de porc și preparate sunt în creștere. Indiferent cât de sărac ar fi, românul tot face rost de bani pentru o bucățică de friptură sau un cârnat tradițional.

 

 

×