x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Primim la redacţie

Primim la redacţie

10 Ian 2008   •   00:00

Subscrisa SOUTH PACIFIC CONSTRUCŢII SRL , având în vedere articolele publicate de dvs până în prezent, vă solicită publicarea integrală a prezentului drept la replică.



Primim la redacţie

Subscrisa SOUTH PACIFIC CONSTRUCŢII SRL , având în vedere articolele publicate de dvs până în prezent, vă solicită publicarea integrală a prezentului drept la replică , după cum urmează:
1.    În luna septembrie 2005, societatea noastră a iniţiat încheierea contractelor de construire pentru un număr de 241 locuinţe destinate personalului armatei.
2.    Pentru a veni în sprijinul personalului armatei, am acceptat  ca peste 90% dintre beneficiari să achiziţioneze locuinţe prin credit ipotecar obţinut de la Banca Comercială Română.
3.    Conform articolelor  8, 9 şi 10 din contractul de construire, "în termen de maximum 45 de zile lucrătoare de la data la care Banca Finanţatoare a confirmat Antreprenorului General că Beneficiarul a îndeplinit condiţiile de tragere din creditul pus la dispoziţia acestuia, Antreprenorul General se obligă să emită ordinul de începere a  lucrărilor.”
4.    Vă informăm că avem clienţi care au îndeplinit condiţiile de tragere cu foarte mare întârziere, respectiv la data de 29.01.2007. Cei mai mulţi clienţi au plătit din preţul caselor începând cu luna mai 2006, ceea ce înseamnă că termenul de finalizare lucrări este de 24 de luni de la data când beneficiarii încheiau contractele de ipotecă şi, mai exact, BCR- ul efectua prima tragere.
5.    Subliniem că avem o listă cu încă 1.800 de cereri locuinţe pe care personalul armatei a continuat să ni le adreseze. Aceste cereri am continuat să le primim chiar după ce toate locuinţele din Străuleşti au fost contractate şi după ce oamenii au văzut că acest cartier se ridică pe zi ce trece cu mare viteză. Cererea de locuinţe este deosebit de mare printre rândurile personalului armatei române.
6.    Deoarece sursa tuturor dezinformărilor este dată în mare parte de petiţiile pe care vi le adresează aşa- zisa Asociaţie "Ansamblul Rezidenţial Băneasa –Străuleşti” (formată dintr- o mână de foste cadre militare), facem cunoscut pe această cale că această grupare restrânsă de persoane NU are personalitate juridică, întrucât Judecătoria a respins acordarea personalităţii juridice pe motiv că nu sunt îndeplinite condiţiile legale. Faţă de unul dintre aceştia am început procedura de reziliere contract, întrucât datorită modului în care acest beneficiar a înţeles să îşi exercite drepturile şi obligaţiile, contractul nu mai poate continua. Această persoană este un cadru militar pensionat care îşi va primi banii daţi înapoi plus dobânda legală. Locuinţa contractată de acesta urmează a fi atribuită altui militar aflat pe listele noastre, pe care îl vom identifica aleatoriu. Preţul nou de vindere a locuinţei va ţine însă seama de indicele de valoare reală pe piaţa imobiliară. Chiar şi în aceste condiţii, avem deja foarte mulţi militari care vor să cumpere locuinţele pentru care South Pacific Construcţii SRL intenţionează să rezilieze contractele.
7.    Aţi afirmat în conţinutul articolului că toate casele au mucegai şi defecte de finisaj. Nu este adevărat. Probabil au existat şi mici defecte într- un număr neînsemnat de locuinţe, însă acesta este un aspect care apare ori de câte ori este construit un obiectiv. Tocmai de aceea există o procedură bine determinată de lege prin care se stabilesc garanţiile şi regulile recepţiei.
8.    Societatea noastră a construit pe un teren aflat în totalitate în proprietatea statului, fapt pentru care nici nu avem dreptul legal să construim drumurile sau utilităţile şi nu a fost niciodată parte din contractul nostru. Obligaţia noastră era să asigurăm amenajările, cablurile, conductele, ţevile necesare doar pentru a permite beneficiarilor conectarea la exterior, după ce prin grija Primăriei se finalizează lucrările tehnico – edilitare.
9.    Pentru a fi întradevăr de folos cetăţenilor, în special celor ce au contractat în cartierul Străuleşti, atenţia presei şi presiunea mediatică trebuie să se îndrepte către Primărie şi către adevaraţii executanţi de lucrări tehnico edilitare. Nimeni nu are calitatea şi nici obligaţia să muncească în locul lor.
Sperăm că ceilalţi clienţi ai noştri care sunt mulţumiţi de noile lor locuinţe vor înţelege că deşi există unii vecini de ai lor cu altfel de interese, servind alte companii de construcţii cu care am concurat încă din 2005, totuşi, South Pacific Construcţii nu va înceta să construiască locuinţe moderne şi durabile pe teritoriul României.
Ne rezervăm dreptul la replică şi rectificare pentru orice afirmaţie sau acuzaţie ulterioară.
Mulţumim.
SOUTH PACIFIC CONSTRUCŢII SRL
Conducerea

×
Subiecte în articol: economic locuinţe