x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Privatizare - Numai doi ofertanti pentru CET Midia

Privatizare - Numai doi ofertanti pentru CET Midia

09 Ian 2005   •   00:00

Compania Energy Holding si consortiul format din rafinaria Petromidia si Rompetrol Group Olanda au depus, vineri, oferte pentru cumpararea partcipatiei statului de 56,57% din capitalul social al Uzinei Termoelectrice (CET) Midia, informeaza un comunicat al Ministerul Economei si Comertului.

INTERES. Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol, vrea si termocentrala de la Petromidia
In document se precizeaza ca aceasta este cea de-a doua licitatie care se organizeaza pentru CET Midia. Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) va relua, la 10 ianuarie, licitatia de adjudecare a participatiei detinute de stat, dupa ce prima incercare a esuat, la sfarsitul anului trecut. Pretul de pornire a fost redus la 192,2 miliarde lei, fata de valoarea anuntata anterior, de 384 miliarde lei.

CONDITII. Potrivit anuntului de vanzare publicat de OPSPI in luna decembrie, ofertantii interesati de preluarea pachetului de actiuni trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. O cifra de afaceri de minimum 50 milioane de euro realizata anul trecut, experienta in operarea si tranzactionarea energiei electrice aferenta unei capacitati de minimum 150 MW sau a unei cantitati de energie termica de cel putin 100 gigacalorii/ora sunt principalele hopuri pe care companiile interesate trebuie sa le treaca. Totodata, prin contractul de preluare a actiunilor, cumparatorul se va angaja sa investeasca minimum 8,1 milioane de euro, intr-o perioada de cinci ani.

×
Subiecte în articol: economic