x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Probleme - Contestatii la licitatia pentru asigurarea flotei Tarom

Probleme - Contestatii la licitatia pentru asigurarea flotei Tarom

de Iohanna Onaca Purdea    |    31 Aug 2005   •   00:00

Procedurile de licitatie pentru asigurarea flotei Tarom in perioada 2005-2006 au fost suspendate de Ministerul Transporturilor pana la rezolvarea contestatiei depuse de Astra Asigurari, societate care a achizitionat caietul de sarcini, dar nu a depus o oferta.
Singura oferta pentru asigurarea Casco aeronave si de raspundere civila la Tarom in perioada 2005-2006 a fost depusa de Omniasig. Reprezentantii Astra si Ardaf au apreciat ca, prin modul de intocmire a caietului de sarcini, castigatorul licitatiei nu putea fi decat Omniasig, societate care a asigurat flota operatorului aerian roman si in anii 2003-2004 si 2004-2005.

NEMULTUMIRE. Omniasig a contestat decizia de suspendare a procedurilor de licitatie, pe motiv ca eventualele contestatii privind specificatiile prevazute in caietul de sarcini ar fi trebuit depuse si solutionate cu sapte zile inainte de data licitatiei, respectiv 22 august. "Noi am formulat o scrisoare prin care am contestat decizia, intrucat consideram ca este ilegala si incalca regulamentul BRM si prevederile specificate in documentatia licitatiei", au declarat surse din cadrul Omniasig, citate de Mediafax. La randul lor, reprezentantii Ardaf sustin ca specificatiile din caietul de sarcini erau similare cu cele de anul trecut si, prin urmare, nu au mai participat la licitatie, pentru ca ar fi pierdut. Potrivit lui Radu Mustatea, directorul de vanzari al Astra, una din conditiile de participare era ca ofertantul sa detina scrisori de confirmare din partea brokerului de reasigurare si a unui reasigurator cu un rating cel putin "AA+", ceea ce, in opinia sa, ar fi dus la blocarea accesului la licitatia Tarom a altor companii de pe piata autohtona.

×
Subiecte în articol: economic