x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prof. Dan Voiculescu: Este de preferat prevenirea unui colaps decât resuscitarea unui sistem

Prof. Dan Voiculescu: Este de preferat prevenirea unui colaps decât resuscitarea unui sistem

18 Mar 2020   •   10:46
Prof. Dan Voiculescu: Este de preferat prevenirea unui colaps decât resuscitarea unui sistem
Sursa foto: Dan Marinescu

Predicția făcută de profesorul Dan Voiculescu, potrivit căruia criza coronavirusului va produce ”un tsunami economic”, prinde tot mai mult contur. Într-o postare pe blog, Dan Voiculescu spune că această criză se anunță chiar mai dură decât cea din anii 2007 - 2008, deoarece scăderea activităților economice este mai abruptă și posibilitățile de a interveni sunt mai reduse, din cauza crizei umanitare și a măsurilor de prevenție contra coronavirusului.

Acesta spune că este de preferat prevenirea unui colaps decât resuscitarea unui sistem: ”Falimentele, reducerea cifrelor de afaceri și a numărului de angajați determină presiuni grave asupra bugetului prin reducerea masei de colectare și prin creșterea necesităților de asistență socială (șomaj)”, atrage atenţia prof. Dan Voiculescu. În lipsa unor măsuri rapide, determinate și inteligente, chiar și după reducerea pandemiei de coronavirus, vor fi necesari între 3 și 5 ani pentru a recupera prăbușirea economică din această perioadă, concluzionează Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu