x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Programul "Rabla" pentru centralele de apartament

Programul "Rabla" pentru centralele de apartament

02 Sep 2009   •   00:00

Programul "Rabla" începe şi pentru centralele de apartament. Distribuitorul de centrale termice Baxi România va oferi o primă de casare de până la 750 de lei pentru cei care doresc să-şi înlocuiască instalaţiile de încălzire individuală, printr-un program care vizează înlocuirea în acest an a peste 7.000 de centrale şi vânzări de patru milioane euro.



Programul "Rabla la centrale" se adreseaza în principal persoanelor care au achiziţionat o centrală termică în urmă cu peste şase ani, precum şi celor care folosesc pentru încălzire sisteme vechi, cum sunt convectoarele sau încălzitoarele instant pe gaz.

Campania se va desfăşura cu statutul de program pilot până la sfârşitul acestui an şi va fi derulată exclusiv de companie, fără implicarea vreunei instituţii publice.

În România există 1,8 milioane de centrale termice de apartament, potrivit Baxi, în condiţiile în care achiziţiile efectuate până în anul 2003 se ridică la circa un milion de unităţi.  În ultimii 5-6 ani, vânzările au stagnat la un nivel de circa 150.000 unităţi pe an. Costul mediu al unei centrale termice standard este de 550 euro.

×
Subiecte în articol: economic