Protestul urmează să se organizeze în Bucureşti, săptămâna viitoare, de reprezentanţii (C.O.T.A.R), este nejustificat şi de neînţeles
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi-a arătat deschiderea faţă de transportatori prin semnarea în urmă cu două luni a unui protocol ce abordează în totalitate problematica evaziunii din transporturi.
În acest sens, la nivelul comisiilor de dialog social, au fost analizate, în mod transparent şi împreună cu patronatele din domeniu, măsuri concrete ce vor fi transpuse în legislaţie. O parte dintre acestea au fost deja transpuse în modificări legislative tinându-se cont de poziţia reprezentanţilor patronatelor.
De asemenea, în vederea elaborării unei legi unice în transporturi, la nivelul ministerului a fost constituit un grup de lucru, solicitându-se în mod oficial poziţia patronatelor din domeniu, urmând a fi astfel definitivate principiile ce vor guverna acest domeniu de activitate.
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii consideră că noua legislaţie unitară în transporturi nu trebuie să ţină cont de interese de grup şi, tocmai de aceea, împreună cu patronatele din transporturi caută soluţiile cele cele mai corecte şi eficiente.
Ca şi confirmare a deschiderii transparente a ministerului, în perioada 18-19 Martie a.c., la Braşov, reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Autorităţii Rutiere Române, Ministerului de Interne şi ai Ministerului de Finanţe se vor afla în dialog cu firmele de transport.
La această dezbatere au fost invitaţi inclusiv reprezentanţi ai C.O.T.A.R., dar aceştia nu au confirmat participarea, preferând să boicoteze întâlnirea prin organizarea unui protest în Bucureşti în aceeaşi perioadă. Îi invitam, şi pe această cale, pe reprezentanţii C.O.T.A.R. să ia parte la această dezbatere liberă şi să participe în mod transparent alături de celelalte patronate din transporturi la construcţia legislativă din domeniul transportului rutier.