x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reactorul 2 de la Cernavodă s-a defectat

Reactorul 2 de la Cernavodă s-a defectat

28 Feb 2010   •   00:00

Unitatea 2 a centralei nuclearelectrice de la Cernavodă a fost oprită duminică dimineaţă, în mod controlat, din cauza detectării unei scăpări de agent primar în interiorul cladirii de protecţie a reactorului.

Unitatea 2 a centralei nuclearelectrice de la Cernavodă a fost oprită duminică dimineaţă, în mod controlat, din cauza detectării unei scăpări de agent primar în interiorul cladirii de protecţie a reactorului, scrie Mediafax.

"Decizia de oprire a unităţii a fost determinată de detectarea unei scăpări de agent primar în interiorul clădirii de protecţie a reactorului. Nu s-au înregistrat probleme legate de protecţia personalului, echipamentelor şi a mediului, toate sistemele de securitate funcţionând conform proiectului", informează Nuclearelectrica, societatea care operează centrala.

 

Repornirea unităţii şi sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional va avea loc după determinarea cauzelor, remedierea lor şi efectuarea testelor în conformitate cu procedurile centralei.
Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două grupuri nucleare, care asigură aproximativ 18% din consumul naţional de energie electrică.


×
Subiecte în articol: redactie