x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Realizarea tronsonului 1 Mai-Parc Bazilescu va costa peste 28,2 milioane de lei

Realizarea tronsonului 1 Mai-Parc Bazilescu va costa peste 28,2 milioane de lei

03 Mar 2010   •   00:00

Metrorex a primit şapte oferte pentru lucrări la calea de rulare a tronsonului 1 Mai-Parc Bazilescu al magistralei IV de metrou, care va fi pus în funcţiune în 2011, valoarea estimativă a contractului fiind de 28,2 milioane de lei, fără TVA.



Astfel, au depus oferte firmele Themeli Construcţii (27,56 milioane de lei şi o perioadă de execuţie de opt luni), Arcada Company (24,98 milioane de lei şi o perioadă de execuţie de şase luni), Tehnologica Radion (28,11 milioane de lei şi o perioadă de execuţie de şase luni), Transporturi Bucureşti (27,81 milioane de lei cu o perioadă de şase luni) şi SOMET (28,19 milioane de lei şi o perioadă de finalizare de şase luni).

Totodată, Metrorex a primit oferte din partea consorţiilor Swietelsky/IMSAT (28,18 milioane de lei şi o perioadă de efectuare a lucrărilor de şase luni) şi Alpine/Mari Vila (23,99 milioane de lei şi o perioadă de execuţie de şase luni).

Preţurile nu includ TVA.

Contractul este finanţat de la bugetul de stat, iar criteriul de atribuire va ţine cont în proporţie de 80% de preţ şi 20% de propunerea tehnică.

Ofertele vor fi analizate de către comisii de specialitate în termen de 40 de zile, pentru ca apoi să fie trimise către sistemul electronic de achiziţii publice, unde va avea loc o licitaţie electronică.

Licitaţia electronică va avea o singura rundă, de 24 de ore, timp în care firmele pot modifica oferta financiară.

Pentru a finaliza tronsonul, Metrorex va investi în total aproximativ 150 milioane de lei.

În prezent, Magistrala IV este formată din patru staţii pe tronsonul 1 Mai-Gara de Nord, urmând ca întreaga magistrală să fie finalizată în două etape, respectiv tronsonul 1 Mai-Laromet şi tronsonul Laromet-Zarea.

Galeriile porţiunii 1 Mai - Zarea au fost construite până în anul 1990, iar ulterior au intrat în conservare.

×
Subiecte în articol: redactie