x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rectificare bugetară: Mai puţini bani pentru Administraţia Străzilor şi ALPAB

Rectificare bugetară: Mai puţini bani pentru Administraţia Străzilor şi ALPAB

06 Sep 2018   •   18:04
Rectificare bugetară: Mai puţini bani pentru Administraţia Străzilor şi ALPAB

O nouă rectificare bugetară a fost adoptată în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, urmând să fie alocaţi mai mulţi bani pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială sau Proedus şi să fie tăiate sumele destinate Administraţiei Străzilor, ALPAB şi Administraţiei Fondului Imobiliar. 

Astfel, bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială va fi majorat cu 8 milioane de lei, ajungând la 539 de milioane, suma adăugată reprezentând ajutoare sociale în numerar. De la Administraţia Fondului Imobiliar urmează să se taie 10 milioane de lei (în special de la bunuri şi servicii), bugetul acesteia ajungând la 17,8 milioane lei. 

De asemenea, se va reduce bugetul Administraţiei Străzilor cu 40 de milioane de lei (ajungând la 336 milioane lei), banii reprezentând în principal creditele bugetare pentru execuţia şi modernizarea intersecţiilor semaforizate şi pentru o aplicaţie de smart parking (creditele de angajament rămân nemodificate pentru ambele). Pe de altă parte, au fost prevăzuţi bani pentru realizarea pasarelelor pietonale: 6 milioane de lei la credite bugetare şi 18 milioane de lei la credite de angajament. 

Din bugetul Centrului de Protecţie a Plantelor vor fi tăiaţi 740.000 de lei, ajungând la 12 milioane lei. Banii destinaţi Proedus vor fi suplimentaţi cu 12 milioane lei (pentru bunuri şi servicii), ajungând la 80 de milioane de lei. 

Conform hotărârii, vor fi tăiaţi două milioane de lei din bugetul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (din totalul de 55,9 milioane lei), reprezentând în principal sumele destinate pentru consolidarea, reamenajarea şi schimbarea funcţiunii crematoriului Cenuşa. 

Bugetul de 146 de milioane de lei al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Bucureşti va fi redus cu 26,6 milioane lei. 

De asemenea, au fost prevăzuţi 20 de milioane de lei pentru realizarea primelor patru trasee care fac parte din sistemul de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: rectificare bugetara