x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reducerea costurilor a crescut profitul Pfizer cu 26%

Reducerea costurilor a crescut profitul Pfizer cu 26%

20 Oct 2009   •   00:00

Pfizer, cel mai mare grup farmaceutic din lume, a raportat în trimestrul al treilea un profit net de 2,88 miliarde de dolari, în creştere cu 26% faţă de rezultatul de 2,28 miliarde de dolari anunţat în intervalul similar din 2008.

Creşterea a survenit în urma măsurilor de reducere a costurilor care au compensat impactul cursului valutar şi scăderea vânzărilor de medicamente.
Vânzările grupului s-au redus cu 3%, până la 11,6 miliarde de dolari, dar au fost peste estimările analiştilor, de 11,41 miliarde de dolari.
Grupul a finalizat săptămâna trecută achiziţia de 67,3 miliarde de dolari a Wyeth, producător de vaccinuri şi produse biologice injectabile.

Preluarea are rolul să atenueze impactul expirării, în SUA, în 2011, a patentului de exclusivitate pentru medicamentul Lipitor, produsul cel mai bine vândut pe bază de reţetă din lume.

Lipitor a adus vânzări de 2,9 miliarde de dolari în acest trimestru, în scădere cu 9%. În SUA, declinul a fost de 12%. În primele nouă luni, Pfizer a raportat un profit net de 7,86 miliarde de dolari, comparativ cu 7,83 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

×
Subiecte în articol: economic