x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Repozitionare - Wrigley achizitioneaza toate bomboanele Kraft

Repozitionare - Wrigley achizitioneaza toate bomboanele Kraft

18 Noi 2004   •   00:00

Grupul american Kraft Foods, cel mai mare producator alimentar din America de Nord, a anuntat luni ca va vinde producatorului de guma de mestecat Wrigley mai multe capacitati de productie, printre care si o unitate de la Brasov.

Click pentru a mari imaginea
TRANSFER. Bomboanele de Brasov schimba seful
Tranzactia totala se ridica la 1,48 miliarde dolari. Ea va fi finalizata cel mai probabil la jumatatea anului viitor si va aduce grupului Kraft castiguri de circa un miliard de dolari.

FINANTARE. Potrivit conducerii filialei din Romania, tranzactia vizeaza "un acord cu Wrigley pentru vanzarea la nivel global a afacerii cu produse zaharoase, ce nu se incadreaza in categoria ciocolata si care include marcile Sugus si Silvana, precum si unitatea de productie numarul 1 din Brasov". Sectia produce bomboane, drajeuri si caramele comercializate sub marcile amintite. Kraft a mentionat ca firma se va concentra asupra categoriilor importante, unde are o pozitie puternica pe piata romaneasca, respectiv ciocolata si cafea. Wrigley a primit acordul pentru obtinerea unui credit in valoare de 1,5 miliarde dolari pentru finantarea achizitiei.

Kraft va mai ceda unitatile din Iowa, Tennessee, Marea Britanie, precum si doua fabrici din Canada. Astfel, compania va renunta la produsele din gama Life Savers, Creme Savers, Altoids, Trolli si Sugus, care insumeaza aproximativ 1,5% din veniturile grupului.

ISTORIE. Kraft Foods Romania este prezenta in Romania din anul 1994, cand Kraft Foods International a achizitionat fabrica Poiana Produse Zaharoase din Brasov. Kraft Foods a intrat incepand cu anul 1999 si pe piata romaneasca a cafelei. Compania a semnat, de asemenea, in februarie 2001, un acord de cumparare a marcilor de cafea Nova Brasilia si Brasiliero. Anul trecut, Kraft Foods Romania a avut o cifra de afaceri de 2.113 miliarde de lei si pierderi de circa 94 miliarde de lei.

×
Subiecte în articol: economic kraft