x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rezervele valutare au scăzut cu aproape 500 milioane de euro

Rezervele valutare au scăzut cu aproape 500 milioane de euro

de Daniela Ivan    |    02 Dec 2011   •   12:52

Rezervele valutare la BNR au scazut in noiembrie cu 454 de milioane euro, de la 32,2 miliarde euro la 31,7 miliarde euro, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

BNR a inregistrat in noiembrie iesiri de la rezerva valutara de 1,55 miliarde euro, reprezentand alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele. |n aceasta perioada dealerii bancilor au suspectat frecvent banca centrala ca a intervenit pe piata valutara prin vanzari indirecte de euro pentru a sustine moneda nationala.

Totusi, BNR nu publica detalii privind iesirile sau intrarile din rezervele valutare si nici date despre eventualele interventii pe pietele valutare, cu exceptia serviciului lunar al datoriei publice, anuntat in avans. Potrivit BNR, platile scadente in luna noiembrie in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, au insumat 292 milioane euro.

Platile scadente in luna decembrie 2011 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 108,3 milioane euro.

×