x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România şi Spania semnează un acord pe piaţa muncii

România şi Spania semnează un acord pe piaţa muncii

25 Mar 2009   •   00:00

Ministrul spaniol al muncii şi imigraţiei, Celestino Corbacho, va semna la 4 mai în Bucureşti un acord bilateral cu partea română, în vederea colaborării pe pieţele muncii din cele două ţări, spune preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, alflat într-o vizită de documentare în Spania.



"Potrivit protocolului iniţiat în 2006, dar suspendat din aprilie 2007 (la căderea guvernului Tăriceanu 1), (urmărim) un proiect de colaborare între cele două servicii publice de ocupare (din România şi Spania), care stabilesc un cadru mai larg de colaborare între jucătorii, sau operatorii din piaţa muncii: angajatori, angajat, sindicate şi alte organizaţii implicate în acest tip de activitate", a declarat Bian, citat de Agerpres. Preşedintele ANOFM a explicat că toate ţările UE beneficiază de fonduri europene pentru piaţa muncii, iar "România are alocată o sumă considerabilă. În opinia sa, important este că aceste fonduri sunt "atât pentru programe instituţionale, cât şi piaţa muncii: formare profesională, consiliere, mediere, tot ceea ce ţine de muncă şi piaţa muncii în general".

Acest protocol de colaborare va fi semnat între cele două servicii publice de ocupare a forţei de muncă - din România şi Spania - a precizat Bian, insistând asupra faptului că va reprezenta o anexă a acordului pe care îl vor semna cei doi miniştrii ai muncii în luna mai la Bucureşti, iar detaliile acestuia nu pot fi comentate decât de aceştia din urmă. Bian urmăreşte să pună, în cadrul vizitei sale în Spania, "un diagnostic exact, pentru că informaţiile pe care le-am avut până acum erau venite prin presă sau canale diplomatice". Potrivit precizărilor directorului ANOFM, pe agenda vizitei sale figurează "un turneu în zonele unde există comunităţi de români şi muncitori români care lucrează aici în Spania". "Vom avea întâlniri cu oficialităţile din regiunile respective, să căutăm împreună soluţii, să venim în sprijinul celor care se află în dificultate privind locurile de muncă aici", a precizat el.

×
Subiecte în articol: economic