x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Romgaz semnează două contracte de vânzare gaze, cu Engie România şi E.ON România

Romgaz semnează două contracte de vânzare gaze, cu Engie România şi E.ON România

10 Noi 2022   •   08:05
Romgaz semnează două contracte de vânzare gaze, cu Engie România şi E.ON România

Romgaz (simbol bursier SNG), producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a anunţat încheierea a alte două tranzacţii, una cu Engie România şi una cu E.ON Energie România.

Conform unui raport de la Bursă, Romgaz a vândut gaze de 1,7 miliarde de lei către Engie, cel mai mare distribuitor şi furnizor local de gaze, pentru perioada cuprinsă între 25 octombrie 2022 şi 1 aprilie 2023, deci puţin peste cinci luni.

Luni, compania a informat piaţa cu privire la semnarea a două contracte cu Engie, în valoare totală de 1,7 miliarde de lei.

Contractul cu E.ON Energie România, companie din grupul german E.ON, specializată în furnizarea de utilităţi, este în sumă de 1,4 miliarde de lei şi vizează acelaşi interval de timp.

Pe 7 noiembrie, Romgaz a anunţat două tranzacţii cu E.ON, care au ajuns împreună la 2,8 miliarde.

În urmă cu două săptămâni, Romgaz raportat încheierea a trei tranzacţii cu Engie, Electrocentrale Bucureşti şi E.ON Energie România, contractele de vânzare gaze valorând în total 1,7 miliarde de lei.

Ulterior, a doua cea mai mare companie de la Bursa de Valori Bucureşti a semnat un contract cu Electrocentrale Bucureşti, principalul furnizor de agent termic pentru sistemul centralizat de încălzire din Capitală, de 330 de milioane de lei.

Romgaz nu a dezvăluit cantitatea de gaze în niciunul dintre rapoartele publicate la Bursă.

Spre finele şedinţei de tranzacţionare de miercuri, acţiunile SNG pierdeau 0,4%, pe un rulaj de aproape 800.000 de lei. Compania înregistrează o valoare de piaţă de 1,7 miliarde de lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: contracte gaze romgaz