x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Roubini: România are creştere economică în U.

Roubini: România are creştere economică în U.

de Daniela Ivan    |    26 Mai 2011   •   10:35
Roubini: România are creştere economică în U.

In Romania economia isi revine lent la fel ca si in alte state dezvoltate dupa modelul cresterii in forma de U si nu in forma de V, cum ar fi fost de asteptat dupa o recesiune, afirma economistul Nouriel Roubini. Acesta a mai precizat ca Rimania, la fel ca si alte state din regiune, nu vor fi afectate de situatia din Grecia.

"Daca va faceti treaba intern, veti iesi din probleme, dar daca nu va faceti temele, atunci nu va conta ce se intampla cu datoria Greciei", a spus Roubini.

Economistul american a mentionat ca in Romania aproape jumatate din cosul de consum al populatiei este reprezentat de alimente si energie.

In opinia lui Roubini, optiunea BNR de a mentine nemodificata rata dobanzii este cea mai potrivita alegere de politica monetara, intrucat miscari intr-o directie sau alta ar stimula si mai mult capitalurile straine sau ar mari presiunile inflationiste.

Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York, a castigat notorietate in ultimii ani dupa ce a avertizat in 2007 ca va urma o criza a creditelor.

×