x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie RWE, al şaselea partener la Nabucco

RWE, al şaselea partener la Nabucco

04 Dec 2007   •   00:00

Grupul german de utilităţi RWE va fi cel de-al şaselea partener la construirea gazoductului Nabucco. Potrivit săptămănalului german WirtschaftsWoche, celălalt contracandidat, Gaz de France a fost eliminat din cursă din cauza Turciei.

Grupul german de utilităţi RWE va fi cel de-al şaselea partener la construirea gazoductului Nabucco. Potrivit săptămănalului german WirtschaftsWoche, celălalt contracandidat, Gaz de France a fost eliminat din cursă din cauza Turciei. Publicaţia germană precizează că Botas, partenerul turc din consorţiu, a preferat RWE in defavoarea companiei franceze.

Alegerea partenerului turc vine după ce Parlamentul francez a adoptat in luna octombrie o lege care interzice negarea "genocidului armean". Ulterior parlamentarii turci s-au intălnit intr-o sesiune specială pentru a adopta o rezoluţie specială ce condamnă proiectul legislativului francez.

Jurgen Grossman, directorul general al RWE a precizat in problema controversată a livrărilor de gaze din Iran, că Nabucco nu trebuie să preia gaze din această ţară. Inaintea sa şi cancelarul german Angela Merkel a spus că Germania nu are de gănd să cumpere cantităţi mari de gaze naturale din Iran.

Nabucco vizează reducerea dependenţei energetice a Uniunii Europene faţă de Rusia şi Gazprom. Conducta are 3.300 kilometri lungime şi va trece prin Turcia, Bulgaria, Romănia, Ungaria şi Austria. Pe lăngă RWE, ceilalţi acţionari sunt OMV, MOL, Transgaz, Bulgazgaz şi Botas.

×
Subiecte în articol: economic