x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimbare - Corneliu Popa, demis de la conducerea ADS

Schimbare - Corneliu Popa, demis de la conducerea ADS

28 Ian 2005   •   00:00

Intreg Consiliul de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) a fost revocat din functie, joi seara, din ordinul ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur.


FLORINA ZAINESCU

Aceeasi soarta a avut-o si Corneliu Popa (foto), director general al ADS, care a fost demis ca urmare a descoperirii unor nereguli in activitatea institutiei, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii. Popa a fost inlocuit cu Barna Tanczos.

MOTIVE. Corpul de Control al ministrului a inceput, cu ceva timp in urma, verificarea activitatii ADS. In urma acestui control s-a constatat neindeplinirea atributiilor de control si supraveghere ale Consiliului de Administratie al ADS. Printre neregulile constatate de Corpul de Control al ministrului se numara neurmarirea si neincasarea arendelor si redeventelor pentru unele suprafete detinute de ADS. De asemenea, ADS nu a respectat prevederile privind achizitiile publice si a incasat garantii de buna executie a contractelor mai mici decat valoarea minima legala.

CV
Cel care i-a luat locul lui Corneliu Popa, Barna Tanczos, s-a nascut pe 5 mai 1976, in judetul Harghita. Este cetatean roman de nationalitate maghiara.
A absolvit ASE Bucuresti in 1998, iar in 2000 a absolvit Institutul Bancar Roman.
A lucrat in calitate de expert la Parlamentul Romaniei in perioada 1998-2000, iar in perioada 2000-2002 a fost director economic la Euro Consulting Romania, specializat in consultanta pentru lichidari de companii.
Intre anii 2002-2004 a fost consilierul presedintelui Comisiei pentru Industrie si Servicii din Camera Deputatilor.
×
Subiecte în articol: economic