x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Se schimbă regulile la Loteria Fiscală. Finanţele îşi recunosc eşecul, ministrul explică ce nu a mers bine

Se schimbă regulile la Loteria Fiscală. Finanţele îşi recunosc eşecul, ministrul explică ce nu a mers bine

de Daniela Ivan    |    22 Apr 2015   •   01:18
Se schimbă regulile la Loteria Fiscală. Finanţele îşi recunosc eşecul, ministrul explică ce nu a mers bine
Sursa foto: Victor Stroe

Valoarea prea mică a bonului extras, de numai 6 lei, şi fondul de câştig fix, de un milion lei, face câştigul prea mic, neatractiv. Până acum, 9.000 de bonuri câştigătoare au fost depuse.

"Trebuie să găsim o altă abordare pentru a stimula cu adevărat oamenii să strângă bonurile. Mergem poate pe categorii de câştig. În funcţie de categorie să fie şi câştigul acordat, cum este de exemplu, 6/49”, a declarat Ministerul Finanţelor,  Eugen Teodorovici. O altă idee a ministerului este să se orienteze către zonele unde evaziunea fiscală este ridicată. “Este o propunere de a face, lunar, o astfel de tombolă a bonurilor fiscale venite din această zonă. Într-o lună să fie legumele şi fructele, în alta băuturile alcoolice, de exemplu”, a explicat Teodorovici. Acesta a mai spus că  tombola pe aceste domenii ar trebui să intre în vigoare din luna iunie-iulie cel târziu.

×