x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şedinţă operativă la Ministerul Turismului cu şefii ANAT, ANPC şi ANAF, sâmbătă

Şedinţă operativă la Ministerul Turismului cu şefii ANAT, ANPC şi ANAF, sâmbătă

20 Oct 2017   •   21:00
Şedinţă operativă la Ministerul Turismului cu şefii ANAT, ANPC şi ANAF, sâmbătă

Ministerul Turismului organizează sâmbătă o şedinţă operativă în vederea identificării soluţiilor pentru prevenirea şi evitarea situaţiilor similare cu cea generată de agenţia Omnia Turism. 

La şedinţa condusă de ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, au fost invitaţi să participe preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), se arată într-un comunicat al Ministerului Turismului.


Din cadrul Ministerului Turismului vor fi prezenţi, de asemenea, secretarul de stat, Gheorghe Bogdan Tomoiagă, secretarul general al instituţiei, Alexandra Cerasela Pană, şi directorul Direcţiei Control, George Bogdan Borună. 

În cadrul şedinţei operative, vor avea loc discuţii tehnice atât cu privire la instrumentele de garantare a pachetelor de servicii turistice, cât şi la o serie de măsuri în domeniul turismului menite să contribuie la protecţia turiştilor şi a operatorilor economici din industrie. 

Un număr de 244 de turişti sunt plecaţi în străinătate cu agenţia Omnia Turism, iar o parte dintre ei au decis să îşi plătească singuri cazarea, a anunţat, miercuri, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, într-o conferinţă de presă referitoare la situaţia Omnia Turism în urma decesului patronului, George Negru. 

Totodată, ministrul Turismului i-a sfătuit pe toţi cetăţenii care au cumpărat pachete turistice prin Omnia Turism să nu mai plece în acele călătorii, deoarece conturile agenţiei au fost blocate de bănci şi nu se mai pot fi efectua plăţi. În urma controlului efectuat marţi la sediul agenţiei s-a descoperit că Omnia avea o poliţă de despăgubire de numai 50.000 dolari şi doar 30.000 de euro în conturi. 

Potrivit ministrului de resort, paguba produsă de Omnia Turism este cea mai mare de după revoluţie, în condiţiile în care agenţia a vândut pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru anul 2018 unui număr de 8.500 de clienţi, iar pentru perioada 17 octombrie - 31 decembrie 2017 au mai fost încasaţi 433.000 de euro de la 202 turişti. 

Patronul Omnia Turism, George Negru, a încetat din viaţă la începutul acestei săptămâni. AGERPRES

×