x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şeful camerei de Comerţ Româno-Britanice: "Corupţia din România e problema majora a investitorilor"

Şeful camerei de Comerţ Româno-Britanice: "Corupţia din România e problema majora a investitorilor"

11 Iul 2011   •   15:02
Şeful camerei de Comerţ Româno-Britanice: "Corupţia din România e problema majora a investitorilor"

Principalele probleme ale investitorilor britanici in Romania sunt lipsa strategiilor pe termen lung ale partenerilor locali, infrastructura si coruptia, fiind "scandalos" ca aceasta din urma afecteaza activitati curente, precum serviciile medicale, afirma seful Camerei de Comert Romano-Britanice.

"Cred ca este scandalos sa trebuiasca sa dai mita pentru un doctor. (...) Este inacceptabil ca pentru actiunile de rutina sa fie nevoie sa dai mita", a declarat luni, intr-o conferinta de presa, Raymond Breden, noul presedinte al Camerei de Comert Romano-Britanice (British Romanian Chamber of Commerce, BRCC).

El a afirmat ca primeste plangeri din partea membrilor BRCC privind cazuri de coruptie in Romania si ca nivelul coruptiei nu s-a schimbat in ultimii ani.

Pe de alta parte, el a spus ca natura cazurilor de coruptie a suferit unele modificari. Astfel, daca pana la sfarsitul anului 2006 era solicitata mita pentru introducerea in tara a unor produse, dupa 2007 cazurile de coruptie au loc cel mai des la procedurile de achizitii publice.

El a clasificat coruptia existenta in doua categorii, prima fiind legata de proiectele de investitii publice, care implica sume mari de bani, si a doua privind actiunile de rutina, precum vizita la un doctor.

Legat de subiectul coruptiei, el a aratat ca in acest an Ministerul Justitiei a inceput sa ia o serie de masuri sustinute pentru stoparea acesteia.

Breden a adaugat ca in prezent coruptia nu mai este acceptata fata de anii trecuti cand, desi cazurile erau cunoscute, opinia generala era ca nu se poate face nimic. (Mediafax)

×