x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şeful Societe Generale: Situaţia băncilor elene nu va avea un impact semnificativ în România

Şeful Societe Generale: Situaţia băncilor elene nu va avea un impact semnificativ în România

18 Feb 2010   •   00:00

Situaţia băncilor din Grecia nu va avea un impact semnificativ în România, dar grupul Societe Generale va fi foarte vigilent, a declarat Frederic Oudea, preşedintele şi directorul general al grupului francez.



"Nu există probleme particulare în România. Rămânem foarte vigilenţi, dar nu vedem un impact semnificativ", a spus Oudea, într-o conferinţă de presă, răspunzând la o întrebare despre impactul situaţiei băncilor greceşti asupra României. El a precizat ca acordul cu FMI a permis stabilizarea situaţiei în România.

Oudea a adăugat că atitudinea Societe Generale a fost exemplară în Europa Centrală şi de Est, în special în România, iar angajamentul în regiune va continua şi în acest an.

În ceea ce priveşte situaţia din Grecia, şeful Societe Generale a afirmat ca nu crede într-un scenariu pesimist, în care situaţia din acest stat ar avea efecte negative asupra zonei euro.

Grecia se află într-o situaţie financiară şi fiscală foarte dificilă, după ce a anunţat, în luna ianuarie, că deficitul bugetar a fost anul trecut de 12,7% din Produsul Intern Brut (PIB), nivel de circa trei ori mai mare decât estimările anterioare ale autorităţilor elene.
Randamentele cerute de investitori pentru a finanţa Grecia au crescut puternic din cauza vehiculării în piaţă a ipotezei default-ului de stat, iar liderii Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional au transmis semnale că guvernul elen ar putea primi un ajutor financiar extern pentru a depăşi momentul dificil.

Băncile elene sunt prezente între cele mai mari zece instituţii de credit din România prin intermediul Alpha Bank şi EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost. Alte bănci elene importante prezente în România sunt Piraeus Bank, National Bank of Greece, prin intermediul Banca Românească, sau Marfin Bank.

×
Subiecte în articol: redactie