x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Shell, profit operațional record, deși compania este afectată de retragerea din Rusia

Shell, profit operațional record, deși compania este afectată de retragerea din Rusia

06 Mai 2022   •   11:00
Shell, profit operațional record, deși compania este afectată de retragerea din Rusia

Shell raportează un profit operațional record, de 9,1 miliarde de dolari, dar primește o lovitură de 4 miliarde de dolari din cauza retragerii din Rusia, scrie Sky News.

Recompensele acționarilor au crescut, deoarece Shell, la fel ca și rivalii săi, este ajutată de prețurile mai mari la petrol și gaze și de o performanță puternică a diviziei sale comerciale.

Shell a raportat, astfel, un profit operațional record de 9,1 miliarde de dolari (7,2 miliarde de lire sterline) pentru începutul anului financiar, deși rezultatul final a fost afectat de costul retragerii treptate a companiei din Rusia, din cauza războiului din Ucraina.

Firma energetică FTSE 100 a înregistrat o taxă de 3,9 miliarde de dolari (3,1 miliarde de lire sterline) legată de decizia sa de a ieși de pe piața rusă, inclusiv din societățile sale mixte cu Gazprom.

De asemenea, Shell a pus capăt comerțului cu petrol și gaze cu Rusia. Compania a declarat, însă, că o performanță puternică a diviziei sale de tranzacționare, alături de prețurile mai mari la petrol și gaze, au contribuit la creșterea cu 43% a profitului său ajustat de bază.

Suma de 9,1 miliarde de dolari a fost cel mai mare nivel atins de companie în primul trimestru și a depășit așteptările analiștilor.

Reducerea valorii contabile pentru Rusia a însemnat că măsura profitului atribuibil acționarilor a scăzut cu 38%, a precizat Shell, la 7,1 miliarde de dolari (5,7 miliarde de lire sterline). Cu toate acestea, rezultatele reflectă un sezon de profituri bune pentru companie și pentru concurenții săi, inclusiv BP, datorită prețurilor ridicate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: shell