x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Decizie de ULTIMĂ ORĂ în Slovacia. Ce a hotărât cu privire la importurile de cereale din Ucraina

Decizie de ULTIMĂ ORĂ în Slovacia. Ce a hotărât cu privire la importurile de cereale din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2023   •   14:20
Decizie de ULTIMĂ ORĂ în Slovacia. Ce a hotărât cu privire la importurile de cereale din Ucraina
Sursa foto: Unsplash.com

Slovacia a suspendat importurile de cereale din Ucraina, a anunțat un purtător de cuvânt al guvernului de la Bratislava, citat de CNN.

Decizia a fost luată după ce Polonia și Ungaria au interzis importurile de cereale și alte produse alimentare din Ucraina.

"Un grup de lucru se va întâlni astăzi pentru a discuta acest subiect. Rezultatul întâlnirii va fi comunicat ulterior", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Decizia vine după ce Slovacia a interzis vânzarea de produse agricole din Ucraina, după ce a descoperit prezența unor pesticide interzise în UE. 

Polonia și Ungaria au decis interzicerea importurilor de cereale și alte produse alimentare din Ucraina, pentru a-și proteja agricultura, au anunțat sâmbătă guvernele celor două țări.

Când Rusia a invadat Ucraina, a blocat porturile și rutele maritime folosite pentru exportul de cereale ucrainene către Africa și Orientul Mijlociu. De teama unei foamete generalizate, UE a suspendat taxele pe cerealele din Ucraina, cu scopul a facilita distribuția pe aceste piețe globale.

De atunci, cerealele ucrainene au intrat în Polonia, dar o mare parte din ele au rămas în țară, ceea ce a dus la scăderea prețului și la pierderi financiare semnificative pentru fermierii polonezi.

După Polonia și Ungaria, şi Bulgaria vrea să interzică importul de cereale ucrainene.

Guvernul de la București nu a luat nicio decizie, în pofida situației critice cu care se confruntă agricultorii și porturile românești. 

×
Subiecte în articol: slovania cereale ucrainene