x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Societăţile de brokeraj de la Bursa Valori Bucureşti, cea mai bună primă jumătate de an din istorie

Societăţile de brokeraj de la Bursa Valori Bucureşti, cea mai bună primă jumătate de an din istorie

de Redacția Jurnalul    |    14 Iul 2024   •   08:20
Societăţile de brokeraj de la Bursa Valori Bucureşti, cea mai bună primă jumătate de an din istorie

Societăţile de brokeraj de la Bursa de Valori Bucureşti au avut cea mai bună primă jumătate de an din istorie în 2024, cu intermedieri de circa 30 mld. lei, pe fondul maximelor istorice, al numărului record de investitori şi al emisiunilor Fidelis, anunță Ziarul Financiar.

BT Capital Partner, Swiss Capital şi BCR Broker, cei mai mari trei intermediari în S1/2024. Cei trei au avut tranzacţii de 14,5 miliarde de lei, adică jumătate din totalul celor 24 de brokeri.

Maximele istorice de la Bursa de Valori Bucureşti ale emisiunilor de titluri de stat Fidelis şi numărul record de investitori, au făcut ca societăţile de brokeraj bursier să intermedieze tranzacţii record în prima jumătate a lui 2024, ceea ce se va reflecta în rezultatele financiare ale lor şi mai departe în bugetele de promovare pentru atragerea a şi mai multor investitori.

Astfel, societăţile de brokeraj de la Bucureşti au intermediat tranzacţii de circa 30 miliarde de lei în S1/2024, pe toate segmentele şi cu acţiuni, obligaţiuni şi unităţi de fond, faţă de 16,6 mld. lei în S1/2023, arată calculele realizate de ZF. Cei mai mari brokeri au fost BT Capital Partners (6,5 mld. lei intermedieri), Swiss Capital (4,1 mld. lei) şi BCR (3,8 mld. lei), potrivit BVB.ro.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Bursa Valori Bucureşti