x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Solicitare - Garanţii pentru pensiile private

Solicitare - Garanţii pentru pensiile private

de Catalin Pruteanu    |    10 Ian 2008   •   00:00

O coaliţie de organizaţii ale societăţii civile au solicitat ieri introducerea unui randament minim anual garantat al pensiilor private obligatorii (pilonul II), egal cu rata anuală a inflaţiei, motivând că acoperirea acestei garanţii trebuie să cadă în sarcina administratorilor de fonduri de pensii private obligatorii.

O coaliţie de organizaţii ale societăţii civile au solicitat ieri introducerea unui randament minim anual garantat al pensiilor private obligatorii (pilonul II), egal cu rata anuală a inflaţiei, motivând că acoperirea acestei garanţii trebuie să cadă în sarcina administratorilor de fonduri de pensii private obligatorii. Organizaţiile semnatare, Grupul de Economie Aplicata, Societatea Academică din România, Academia de Advocacy, Confederaţia Patronală a Industriilor, Serviciilor şi Comerţului, Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa, susţin că solicitarea reprezintă o “măsură de protejare a intereselor cetăţenilor care contribuie astăzi şi a celor care vor contribui în următorii ani la Pilonul II al sistemului de pensii”.

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Petre Dandea, ne-a declarat că această prevedere ar trebui introdusă în Legea 411/2004 privind fondurile de pensii şi că organizaţiile semnatare doresc o întâlnire la nivel guvernamental. Dandea susţine că marea majoritate a legislaţiilor ţărilor europene conţin prevederi similare cu cele solicitate. “Nu ştim de ce la negocierile pe proiectul de lege nu a fost acceptată propunerea, dar ea este necesară”, ne-a declarat Dandea.

×
Subiecte în articol: economic