x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şomajul sperie şi angajaţii din marile firme

Şomajul sperie şi angajaţii din marile firme

de Daniela Ivan    |    03 Mai 2009   •   00:00

Circa 62% dintre salariaţii care lucrează în firmele multinaţionale din România se tem că vor fi daţi afară în perioada următoare.



Peste  62% dintre salariaţi se tem că vor fi daţi afară, iar peste jumătate (53%) declară că nu au nicio soluţie pregătită în cazul în care acest lucru se produce, conform unui studiu realizat de PES activists România, filială a PES activists, o reţea europeană ce reuneşte membrii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste europene.

De asemenea, salariaţii se aşteaptă că puterea lor de cumpărare să scadă în acest an (58%) în lipsa măririlor salariale şi că sunt dispuşi să cedeze solicitărilor companiei angajatoare (62%) atunci când vine vorba de renunţarea la drepturile salariale (ore suplimentare plătite, nume, concediu plătit etc) dacă acest lucru ar evita concedierea.

Statisticile îngrijorătoare nu fac decât să demonstreze lipsa de informare a angajaţilor din multinaţionale cu privire la drepturile salariale, precum şi teama acestora de a-şi pierde locul de muncă în lipsa unei protecţii sociale solide. Interesat de subliniat este că 83% dintre respondenţi nu consideră că statul îi va proteja în faţa angajatorilor în cazurile de concediere sau de punere sub semnul întrebării a drepturilor salariale, se arată în studiul citat.

×
Subiecte în articol: economic