x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Spania - Imigranţii riscă să rămână fără case

Spania - Imigranţii riscă să rămână fără case

de Elena Stan    |    09 Feb 2009   •   00:00

Aproximativ 60.000 de imigranţi din Spania riscă să fie daţi afară din locuinţe, începând cu luna mai, deoarece nu-şi mai pot achita ratele la bancă.



Criza economică lasă fără casă unele persoa­ne din Spania care au făcut credit imobiliar. Zeci de mii de imigranţi din Spania, care s-au îm­prumutat de la bancă în vederea achi­zi­ţio­nă­rii unei case, vor fi puşi în situaţia de a părăsi locuinţele, deoarece nu mai au bani pentru plata ratelor la bancă, potrivit AFP.

"Baza noastră de date conţine aproximativ 12.000 de persoane care au probleme cu plata împrumutului. Potrivit calculelor noastre, 60.000 de persoane ar putea fi date afară din locuinţele lor în­cepând cu luna mai", a spus Jhon Hernandez, mem­bru al asociaţiei AESCO (America Spain Solidarity Corporation), care îi consiliază pe cei care se împrumută de la bănci. Asociaţia criti­că băncile care au permis acordarea de împrumuturi unor persoane insolvabile, iar acum fac presiuni asupra clienţilor.

DISPERARE

"Ştiu că mai devreme sau mai târziu îmi voi pierde apartamentul", mărturiseşte Jorge Ale­xan­der Rodriguez, un columbian care locuieşte de patru ani în Spania. Îngropat în datorii şi l­o­vit de criză, el nu mai reuşeşte să îşi plătească ra­ta pentru locuinţă de şase luni. Soţia lui este şo­meră, iar veniturile cuplului, care locuieşte în sudul Madridului cu cei doi copii, sunt mai mici decât rata lunară pe care trebuie s-o plă­teas­că pentru apartamentul pe care l-au cum­pă­rat în urmă cu doi ani. Rata lunară iniţial era de 870 de euro pe lună, iar în doi ani a ajuns la 1.300 de euro.

×
Subiecte în articol: economic