x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Ian 2009   •   00:00

22 ianuarie 2008



IEFTINIRI
Preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti au scăzut cu 25% în 2008, iar cel din ansamblurile noi s-a apreciat cu 4%, la circa 1.700 de euro/mp, potrivit celui mai recent indice Colliers. Toate cele şase sectoare ale Capitalei au înregistrat scăderi ale preţurilor la apartamentele vechi, cel mai afectat fiind Sectorul 6, cu o reducere de 32%, adică 500 de euro/mp, iar cel mai puţin expus a fost Sectorul 1, unde deprecierea a fost de 19%. Indicele preţurilor s-a situat la sfârşitul anului la valoarea de 1.540 de euro pe metru pătrat, cu 15% sub nivelul de la începutul anului, evoluţie dată de scăderea preţului la locuinţele vechi. (Daniela Ivan)

PROMOŢII LA MILANO
13 terenuri din Bucureşti vor fi prezentate la Târgul Fiim – Milano Real Estate 2009. Acceptate au fost în special terenurile cu proiect din zona Capitalei, cele destinate pentru construcţii de ansambluri rezidenţiale, industriale, office sau comercial ce deţin PUZ, PUD şi autorizaţie de construcţie aprobată. Dezvoltatorii români se duc la Milano pentru a vinde terenuri în capitala României în condiţiile în care dezvoltările imobiliare de aici au intrat într-o perioadă neagră. Dezvoltatorii de proiecte imobiliare nu mai reuşesc să vândă, deşi oferă promoţii atractive, chiar şi reduceri de preţ. (Daniela Ivan)

SUA, ÎN INSOLVENŢĂ
Sistemul financiar american este “practic insolvent”, a declarat ieri Nouriel Roubini, profesor la Universitatea din New York, după ce au apărut informaţii că pierderile totale ale crizei ar putea totaliza 3,6 trilioane de dolari. “Sistemul bancar american este practic insolvent, deoarece porneşte cu un capital de 1,4 trilioane de dolari. Aceasta este o criză sistemică bancară”, a spus Roubini. Profesorul, care a prezis sosirea crizei economice, a spus că băncile vor avea nevoie de mai multe fonduri decât cele 300 de miliarde date deja de Guvernul federal şi că acestea vor dilua şi mai mult pachetele de titluri ale actualilor acţionari. (D. Ionaşcu)

×
Subiecte în articol: economic