x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Mar 2009   •   00:00

11 martie 2009



RCA-UL LOCUINŢELOR
Prevederile legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva dezastrelor vor fi puse în aplicare de la 1 iulie, la termenul stabilit, a declarat ieri Angela Toncescu, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). "Din punctul de vedere al CSA, prevederile legii vor fi puse în aplicare de la termenul stabilit, respectiv 1 iulie 2009", a spus ea. Săptămâna trecută, CSA a anunţat că, la propunerea Ministerului Internelor, aplicarea legii urma să fie amânată. Unul dintre motive îl reprezenta necesitatea unor modificări legislative pentru îmbunătăţirea mecanismelor necesare asigurării unui flux de informaţii coerent.

CONSTAT AMIABIL
Soluţionarea amiabilă a accidentelor rutiere soldate cu avarii uşoare va fi pusă în practică de la 1 iulie, a anunţat Angela Toncescu, preşedintele CSA. La finele acestei luni, companiile care practică asigurări auto vor încheia un protocol de colaborare în acest sens. O dată cu introducerea constatului amiabil sunt simplificate procedurile de recuperare a prejudiciilor în cazul accidentelor de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale. Asigurătorii vor putea fi informaţi despre incident printr-un formular tipizat, în care conducătorii consemnează circumstanţele producerii evenimentului. (F.Z.)

CONCEDIERI
Circa 60.000 de angajaţi, reprezentând 20% din salariaţii din industria de textile, ar putea fi disponibilizaţi în acest an, pe fondul lipsei comenzilor, a declarat Maria Grapini, preşedintele patronatului din domeniu. "Fabricile mari vor restructura, iar întreprinderile mici şi mijlocii riscă să fie închise, astfel că aproximativ 20% din numărul de salariaţi ar putea fi disponibilizaţi. Este vorba despre 50.000-60.000 de salariaţi", a spus ea. În 2008, o mare parte dintre firmele de profil fie au închis, fie au restructurat activitatea, iar până în decembrie au fost disponibilizaţi 62.000 de salariaţi, respectiv 17% din totalul angajaţilor.

×
Subiecte în articol: economic