x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Mar 2009   •   00:00

26 martie 2009



SUBVENŢII
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început ieri prima etapă de acordare a plăţilor la hectar aferente 2008. Schemele de sprijin se referă la plata unică pe suprafaţă pentru zahăr şi pentru culturile energetice, plăţile naţionale directe complementare, cele pentru tomatele destinate procesării, măsuri compensatorii pentru zonele defavorizate şi de agromediu. Pentru campanie, România beneficiază de fonduri europene şi de la bugetul de stat în valoare totală de 826,1 milioane de euro. Anul trecut, circa 1,13 milioane de agricultori au depus cereri pentru plata la hectar, valoarea subvenţiei fiind de 60,75 euro pe hectar.

EURO
România va trebui să prezinte o variantă revizuită a programului de convergenţă la zona euro. "În actualele condiţii avem nevoie de un program de convergenţă actualizat, care să reflecteze angajamentele incluse în planul de stabilizare şi ajustare economică agreat de autorităţile române", a declarat Amelia Torres, purtătoarea de cuvânt a comisarului pentru Economie şi Afaceri Monetare, Joaquin Almunia. "Programul trebuie modificat în primul rând pentru că există o serie de angajamente care au intrat între timp în vigoare, cum ar fi deficitul bugetar pentru acest an la 5,1 %", a mai spus Torres.

BRD NU VREA RBS
BRD Société Générale nu are nevoie de achiziţia unei instituţii de credit în România, pentru că are deja o poziţie puternică pe piaţă. "Există oportunităţi dar nu sunt sigur că vrem să facem o achiziţie la nivel de grup. Nu avem nevoie de achiziţii în România. Dacă există o oportunitate, o vom analiza, dar nu avem nevoie, pentru că suntem deja puternici", a declarat Frederic Oudea, directorul general al grupului francez Société Générale într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia împlinirii a zece ani de la privatizarea BRD. El s-a referit la anunţul grupului Royal Bank of Scotland (RBS) de a vinde sucursala din România.

×
Subiecte în articol: economic