x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Iun 2009   •   00:00

11 iunie 2009



INDUSTRIE
Astăzi are loc Adunarea Generală a Confederaţiei Patronale din Industria României - CONPIROM. În cadrul adunării se va discuta despre strategia de activitate pe anii 2009-2013 şi vor fi acceptaţi noi membri, precum FORT şi Nitrofosfor etc. CONPIROM este cea mai mare structură patronală din economia României, 70% din producţia industrială fiind realizată de cele peste 1.400 de societăţi membre ale CONPIROM.
         
ECONOMIE SUBTERANĂ

O treime din economia României este "la negru", ţara noastră ocupând locul cinci în Europa în funcţie de ponderea economiei subterane în PIB, în 2008. Economia subterană din România a reprezentat 33% din PIB, respectiv 46 miliarde euro. Singurele state membre ale UE care deţin cote mai ridicate al economiei subterane în PIB sunt Letonia şi Bulgaria, cu 36%, şi Estonia şi Croaţia, cu 35%.

ENERGIE

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a prezentat la Comisia de Industrii a Camerei Deputaţilor componenţa celor două noi companii energetice. Prima va conţine complexurile energetice Turceni, Rovinari, Craiova, Nuclearelectrica, SNLO, sucursalele Hidroelectrica de la Vâlcea şi Slatina şi jumătate din Electrica. A doua companie va cuprinde Elcen Bucureşti, termocentralele Deva şi Paroşeni, CNH, Porţile de Fier şi celelalte sucursale hidro. Societatea va mai conţine cealaltă jumătate din Electrica, iar Romgaz va participa prin termocentrala de la Iernut. (D.I.)
 

×
Subiecte în articol: economic