x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Sep 2009   •   00:00

5 septembrie 2009



FALIMENT
Insulele Cayman, al cincilea centru financiar din lume, în funcţie de capitalul rulat, au ajuns în pragul falimentului, din cauza crizei economice internaţionale. Insulele Cayman se bazează pentru obţinerea veniturilor pe industria serviciilor financiare şi turism, în prezent grav afectate de criza mondială. Teritoriul se confruntă cu un deficit bugetar enorm şi nu-şi mai poate plăti funcţionarii sau facturile către furnizori. Problemele economice ale insulelor au apărut în urma cheltuielilor enorme pentru a reconstrui infrastructura, distrusă în 2004 de Uraganul Ivan, spun locuitorii din zonă.

PRESĂ
Financiarul, cel mai nou cotidian de business, a reuşit să se impună pe piaţă încă din primul an, înregistrând vânzări la bucată cu 75% mai mari decât Ziarul Financiar. Potrivit BRAT, Financiarul este liderul publicaţiilor economice cotidiene la capitolul vânzări la bucată, cu 2.396 de exemplare vândute, în medie pe apariţie, în semestrul II al anului trecut. Ziarul Financiar a vândut la tarabă, în medie pe apariţie, un număr de 1.334 de exemplare în aceeaşi perioadă, iar Business Standard, doar 214. Vânzările la tarabă însumate ale celor doi competitori ai publicaţiei trustului Intact sunt mai mici decât vânzările Financiarului singur.

LOCURI DE MUNCĂ
Aproape 9.000 de locuri de muncă sunt disponibile, la nivel naţional, în perioada 3-10 septembrie, potrivit datelor ANOFM. Cele mai multe posturi disponibile sunt în Bucureşti (1.141) şi în judeţele Hunedoara (517), Prahova (420), Satu-Mare (382), Argeş (364), Călăraşi (336), Cluj (290) şi Teleorman (288). Pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 325 de locuri de muncă, cele mai multe pentru ingineri şi subingineri (124), asistenţi medicali generalişti (19), contabili (18), consilieri economici în management (9), farmacişti (6), medici medicină generală (5), manageri zonă (3), chimişti (2) şi consilier geolog (1).

×
Subiecte în articol: economic