x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Sep 2009   •   00:00

11 spetembrie 2009

"PRIMA CASĂ" SCĂRŢĂIE
Cetăţenii nemulţumiţi de modul în care sunt soluţionate dosarele pentru programul "Prima Casă" i-au blocat mail-ul premierului Emil Boc cu numărul mare al plângerilor.
Boc s-a întâlnit ieri cu Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare, şi i-a solicitat să scurteze urgent procedura. Aurel Şaramet a susţinut că "s-a creat o înţelegere greşită" a faptului că dosarele ar fi blocate la Fond, însă Boc l-a oprit.
La FNGC au fost depuse 2.614 solicitări de creditare, dintre care 1.414 au fost rezolvate, 429 doar avizate şi 774 sunt în lucru.

TRANZACŢIE
Consiliul de administraţie al General Motors (GM) a luat decizia de a vinde o participaţie de 55% la Opel producătorului de piese auto Magna şi băncii ruseşti Sberbabnk, potrivit Reuters. GM va păstra un pachet de 35% din titlurile companiei germane, urmând ca 10% să intre în posesia angajaţilor. Oferta Magna vizează preluarea unor pachete de acţiuni la Opel de câte 27,5% de compania canadiană şi Sberbank. Magna şi Sberbank ar urma să investească 500 de milioane de euro la Opel şi să ceară statului german garanţii de 4,5 miliarde de euro. Grupul american controlează 35% din acţiunile Opel, în timp ce restul de 65% se află în administrarea specială a unui consiliu.

×
Subiecte în articol: economic